Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich mam zamiar kupić jutro TV 40nx710
(tak mi doradzili w sony center chciałem ex710)
Co wy myślicie o tym zakupie i najważniejsze - jak jest z tym połączeniem wi fi czy puszczając divixa z komputera mogę go oglądać z napisami w telewizorze. Bardzo prosze o opinię z góry dzięki
Porównanie tych modeli możesz sobie zrobić tutaj. Nie podpowiem co będzie lepsze dla Ciebie, bo to zależy od tego jakie masz wymagania.
Co do pytania o WIFI to:
1) Podłączenie internetu do tv pozwala na automatyczne aktualizowanie softu, przeglądanie zawartości internetowych (np youtube), ale nie na oglądanie materiału z komputera.
2) Efekt o jakim piszesz można osiągnąć stawiając na komputerze serwer DLNA. Można też podpiąć komputer pod TV przewodowo i wtedy TV będzie wyświetlał odraz tak jak monitor komputera.
Nx710 wygląda bardzo przyzwoicie. Ma piękny wygląd i jest niezwykle smukły! Gratulujemy zakupu i powodzenia w użytkowaniu
Jestem pod wrażeniem tego TV, jest boski..... polecam bardzo.
Czyli kupiłeś go? Faktycznie dobry wybór. Korzystałeś już z usług internetowych? Oglądałeś materiały 3D?
Tak kupiłem- internet super śmiga, obraz w HD powala, niestety 3D nie posiadam.
Kupiłem 46NX710 dwa tygodnie temu, telewizorek super się prezentuje zewnętrznie, obraz bardzo dobry, ale jeśli chodzi o funkcje dodatkowe takie jak podłączenie i obsługa dysku zewnętrznego to porażka (nie widzi dysków w systemie NTSF ) . Dlatego żałuję że nie kupiłem samsunga D8000 widzi i czyta wszystko a jest nie wiele droższy biorąc pod uwagę że do sony dokupić trzeba transmiter 3D i okulary. No ale jak wspomniałem wcześniej poza obsługą dysków nie ma się do czego przyczepić.
Nie popadajmy w skrajności... zmiana systemu plików na dysku zewnętrznym nie jest problemem Ponadto obsługa NTFS też pojawia się w nowszych liniach produktowych więc niedługo nie będzie już tego "problemu".
NTFS
biorąc pod uwagę , że ten system plików istnieje od 1993 roku no to jest się z czego cieszyć czyli ile czasu ma upłynąć 20 lat ...
FAT32 ma pewne ograniczenia, których nie posiada NTFS. Szkoda, że te modele nie obsługują tego systemu plików, jednak są alternatywne rozwiązania podłączenia dysku z NTFS. Można wykorzystać DLNA, stworzyć dysk sieciowy, zaopatrzyć się w urządzenie multimedialne, odtwarzacz Blu-ray itd. Mogą to być dodatkowe koszta, jednak coś za coś. NX710 w zamian oferuje nam inne możliwości.