Podziel się wrażeniami!
Neostrada 20Mb ,router adsl dgn3500 plus repeater wn2000rpt
na telewizorze kdl40ex520 cały serwis internetowy a w bdp-s185 prawie cały oprócz IPLA.
Chyba jest tak po ostatniej aktualizacj firmware w blue-ray'u.
Czy ktoś ma tak samo?
Watzek
P.S-po próbie otworzenia wyswietla -komunikat sieć nie działa
Długo nie masz IPLA'i? Może coś zmieniają w serwisie i chwilowo nie ma.
Przyznam szczerze, że nie sprawdzałem dawno co słychać w Internet Bravia.
Witam!!!!!!
Dziś zauważyłem.
watzek
IPLA ogółem dostępna jest z Polski. Jeśli jakimś cudem masz IP z innego kraju (choć w Neostradzie nie powinno tak się dziać), to IPLA nie będzie wyświetlana u Ciebie.
SPRAWDŹ SWOJE IP
SPRAWDŹ Z JAKIEGO KRAJU JEST TWOJE IP
Podobny temat do Twojego, choć tyczy się TV Bravia
spisane z routera 83.9.1--.1--
watzek
Tyle, że na routerze będziesz miał adres MAC. Spotkałem się kiedyś z nazwą IP zamiast MAC na routerze.
Wejdź sobie pod pierwszy link. Spisz IP. Wpisz go w drugim linku i zobacz lokalizację, czy jesteś w Polsce czy gdzieś poza naszymi granicami.
Z pewnością jest to dynamiczny ip przydzielony przez TP.
watzek
Tak, jak najbardziej. Neostrada, która jest usługą należącą do TP, posiada dynamiczne IP, które jest zmieniane za każdym podłączeniem użytkownika do kolejnej sesji usługi internetowej. Sęk w tym, czy pomimo tego, że (jak sądzę) mieszkasz w Polsce, Twoje IP też jest przypisane do tego kraju czy pochodzi, jak w w/w linku innego użytkownika forum Sony, z np Korei (w której serwis IPLA nie jest obsługiwany)?
Czy też jest to spowodowanej np pracami konserwacyjnymi w serwisie IPLA, a może jakim innym błędem?
według strony geoiptool.com wskazuje na Polskę.
watzek
Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne Blu-Raya?