anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

BDP-S380 MKV napisy - problem

Poczwi
Początkujący

BDP-S380 MKV napisy - problem

Witam
Kupiłem ostatnio odtwarzacz j.w. i mam problem z napisami przy filmach mkv, poprostu ich nie ma... Próbowałem już z txt, sub,srt...i nic... Czy jest jakiś sposób na to?? I nie chodzi mi o wklejanie napisów do pliku mkv...
Pozdrawiam

9 ODPOW. 9
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Czy naciśnięcie klawisza "Subtitle" podczas odtwarzania nic nie daje?

Poczwi
Początkujący

Niestety, naciskanie klawisza Subtitle nic nie daje. Jest tak tylko przy plikach mkv.

profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Wg mojej wiedzy na dzień dzisiejszy nic nie jesteśmy w stanie poradzić na ten przypadek. Być może jakaś aktualizacja w przyszłości...

profile.country.PL.title
yiabol
Poszukiwacz

Przyłączam się do pytania.
Brak wyświetlanych napisów w plikach mkv.

Poczwi
Początkujący

I jeszcze jedno jeśli chodzi o pliki mkv...przy próbie przewijania ..stopowania...pauzowania lubi się zawieszać i tylko odcięcie zailania pomaga... Także w obecnej postaci to troszkę niefajny sprzęt.... Jeszcze się sony musisz dużo nauczyć jeśli chodzi o oprogramowanie.

cogito.
Początkujący

Poczwi, masz rację. Kilka spraw wymaga poprawek. Proponuję Ci, żebyś skontaktował się z infolinią Sony i zgłosił taki problem. Na forum możemy sobie ponarzekać ale od tego nic się nam w sofcie nie poprawi. Trzeba dać Sony jakiś sygnał do działania ;-) A na pocieszenie powiem Ci, że u konkurencji również nie jest tak różowo jak mogło by się wdawać na podstawie materiałów marketingowych. Masz dobry sprzęt :thumbsup:

profile.country.PL.title
yiabol
Poszukiwacz

Poczwi napisał(a):

I jeszcze jedno jeśli chodzi o pliki mkv...przy próbie przewijania ..stopowania...pauzowania lubi się zawieszać i tylko odcięcie zailania pomaga... Także w obecnej postaci to troszkę niefajny sprzęt.... Jeszcze się sony musisz dużo nauczyć jeśli chodzi o oprogramowanie.

Właśnie zauważyłem ten sam problem.
Mój BDP-S380 zawiesza się przy odtwarzaniu większych plików mkv (8-10GB) w rozdz 1080p
Tzn nie tyle przy odtwarzaniu co przy przewijaniu i niekiedy pauzowaniu.
Jest to frustrujące szczególnie gdy połowa filmu za pasem a trzeba go oglądać od nowa :c12
Aktualizacja oprogramowania do do wersji M06.R.0579 niestety nie pomogła.

Na pocieszenie powiem że konkurencyjny BD samsunga w ogóle nie widział tych plików.

profile.country.PL.title
yiabol
Poszukiwacz

Odpowiedź Sony:

"Witam,
dziękujemy za kontakt z firmą Sony Europe.

Panie Łukaszu,
Jeśli chodzi o pliki MKV w kodowaniu Matroska nie są one zgodnie ze specyfikacją wspierane zatem tego typu problemy mogą się pojawić natomiast w pełni kompatybilne są pliki MPEG4 AVCHD

W razie jakichkolwiek pytań prosimy o ponowny kontakt."

stubbs.
Użytkownik

AVCHD przeczyta tylko z płyty CD i USB. Z DLNA niestety nie.
Reszta formatów zgodnych LINK

Pozdrawiam Stubb