Podziel się wrażeniami!
Witam
Kupiłem ostatnio odtwarzacz j.w. i mam problem z napisami przy filmach mkv, poprostu ich nie ma... Próbowałem już z txt, sub,srt...i nic... Czy jest jakiś sposób na to?? I nie chodzi mi o wklejanie napisów do pliku mkv...
Pozdrawiam
Czy naciśnięcie klawisza "Subtitle" podczas odtwarzania nic nie daje?
Niestety, naciskanie klawisza Subtitle nic nie daje. Jest tak tylko przy plikach mkv.
Wg mojej wiedzy na dzień dzisiejszy nic nie jesteśmy w stanie poradzić na ten przypadek. Być może jakaś aktualizacja w przyszłości...
Przyłączam się do pytania.
Brak wyświetlanych napisów w plikach mkv.
I jeszcze jedno jeśli chodzi o pliki mkv...przy próbie przewijania ..stopowania...pauzowania lubi się zawieszać i tylko odcięcie zailania pomaga... Także w obecnej postaci to troszkę niefajny sprzęt.... Jeszcze się sony musisz dużo nauczyć jeśli chodzi o oprogramowanie.
Poczwi, masz rację. Kilka spraw wymaga poprawek. Proponuję Ci, żebyś skontaktował się z infolinią Sony i zgłosił taki problem. Na forum możemy sobie ponarzekać ale od tego nic się nam w sofcie nie poprawi. Trzeba dać Sony jakiś sygnał do działania A na pocieszenie powiem Ci, że u konkurencji również nie jest tak różowo jak mogło by się wdawać na podstawie materiałów marketingowych. Masz dobry sprzęt
Poczwi napisał(a):
I jeszcze jedno jeśli chodzi o pliki mkv...przy próbie przewijania ..stopowania...pauzowania lubi się zawieszać i tylko odcięcie zailania pomaga... Także w obecnej postaci to troszkę niefajny sprzęt.... Jeszcze się sony musisz dużo nauczyć jeśli chodzi o oprogramowanie.
Odpowiedź Sony:
"Witam,
dziękujemy za kontakt z firmą Sony Europe.
Panie Łukaszu,
Jeśli chodzi o pliki MKV w kodowaniu Matroska nie są one zgodnie ze specyfikacją wspierane zatem tego typu problemy mogą się pojawić natomiast w pełni kompatybilne są pliki MPEG4 AVCHD
W razie jakichkolwiek pytań prosimy o ponowny kontakt."
AVCHD przeczyta tylko z płyty CD i USB. Z DLNA niestety nie.
Reszta formatów zgodnych LINK