anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

BDP S470 jak ustawić obraz

profile.country.pl_PL.title
manowak1379
Poszukiwacz

BDP S470 jak ustawić obraz

Witam Was. Czy mógłby mi ktoś pomóc w ustawieniach tv i blu raya. Chodzi mi o to że kiedy włączam film na blu ray to obraz mam w panoramie a chciałbym żeby był dopasowany do ekranu tv. Zrobie format obrazu na zoom to będzie tylko że nie o to chodzi aby był poucinany. Może ktoś wie jak i gdzie coś poustawiać bo myślę że napewno można. Mam tv KDL 46-W5740 Blu Ray BDP-S470 i AMP STR-DN1000. Z góry dzięki i pozdro

9 ODPOW. 9
Mylagos
Użytkownik

W instrukcji znalazłem coś takiego :
Screen Format:
Original - Wybierz to ustawienie w przypadku podłączania telewizora z trybem panoramicznym. Obraz 4:3 będzie wyświetlany w formacie 16:9 nawet na telewizorze panoramicznym.
Fixed Aspect Ratio -Zmienianie wielkości obrazu tak, aby maksymalnie wypełnić ekran bez zmiany współczynnika kształtu oryginalnego obrazu.
więc jedynym pomysłem jaki mi przychodzi do głowy jest zmiana ustawienia na Fixed Aspect Ratio.

manowak1379
Poszukiwacz

Próbowałem tego i dalej miałem obraz w panoramie.

manowak1379
Poszukiwacz

Próbowałem tego i dalej miałem obraz w panoramie. I tak ma teraz cały czas ustawione.

Mylagos
Użytkownik

W takim wypadku wydaje mi się, że jedynym wyjściem jest ustawienie opcji Pan & Scan, tylko że ona powoduje "Wyświetlanie obrazu w całości wypełniającego ekran, z uciętymi brzegami."

Jeśli dobrze pamiętam, format rozdzielczości w jakim filmy są wyświetlane w kinie, jest inny niż 1080 ( 16:9) i te czarne pasy są spowodowane przystosowywaniem obrazu do tego formatu.

manowak1379
Poszukiwacz

To nieźle.Byłem u kolesia i patrzeliśmy robin hooda na Blu Ray z ps3 na tv samsung i u niego normalnie bylo na calym ekranie to oco chodzi że u mnie ten film leci tylko w panoramie??? Mysle ze chyba moj odtwarzacz tzn BDP S470 ma chyba lepsze ustawiena jak ps 3??? Czy to jest roznica w ustawieniach tv??

cogito.
Początkujący

Sprawdź tak na wszelki wypadek w jakim formacie jest nagrany film. Informacja powinna być na opakowaniu. W niektórych przypadkach ciężko jest osiągnąć taki efekt o jakim mówisz. 16:9 to co innego niż 16:10 więc tutaj może być rozwiązanie naszej zagadki.

manowak1379
Poszukiwacz

Zadałem pytanie przez maila do sony dlaczego nie mogę ustawić obrazu na całym ekranie a w sony play station oglądałem ten sam film na całym ekranie to odpisali mi że play ma inne ustawienia jak mój odtwarzacz???? To znaczy że konsola do gier ma lepsze ustawienia jak klasyczny Blu Ray?????

cogito.
Początkujący

Dostałeś odpowiedź, że PS3 ma możliwość zastosowania innych ustawień czy że na obu urządzeniach masz inne ustawienia?

manowak1379
Poszukiwacz

Napisali ze to wina tv?! Dobrzy sa??