Podziel się wrażeniami!
Witam
mam problem z "wydobyciem dźwięku z ampli" używając ARC (TV posiada). Ustawiam zgodnie z instrukcją HDMI Control na ON. Przechodzę na funcję TV i źródło ustawiam na auto również zgodnie z instrukacją. Niestety jedyny dźwięk do szum przy większym podkręceniu głośności. Miał ktoś może podobny problem?
Pozdrawiam
Witaj,
jaki to jest model telewizora?
TV to Toshiba SL833
Pozdrawiam
Nie wiem jak w Toschibie, obstawiam że podobnie, ale w TV Sony trzeba w opcjach dźwięku wybrać "zestaw audio". A i jeszcze kabel HDMI w TV musi być podłączony do złącza HDMI1 - tylko ono jest zgodne z HDMI ARC, przynajmniej w Sony.
No u mnie podobnie ARC jest na HDMI1, ale w ustawieniach audio nic nie muszę zmieniać. No nic - w takim razie spróbuję ampli podłączyć do innego TV. Zobaczymy.
Pozdrawiam
No to zanim zaczniesz przestawiać TV spróbuj na innym kablu HDMI - powinien być zgodny ze standardem 1,4, z doświadczenia wiem, że dobry kabel 1,3 też da radę - dobry to taki w którym połączone są wszystkie piny.
Mam kabel
sadam napisał(a):
No to zanim zaczniesz przestawiać TV spróbuj na innym kablu HDMI - powinien być zgodny ze standardem 1,4, z doświadczenia wiem, że dobry kabel 1,3 też da radę - dobry to taki w którym połączone są wszystkie piny.
Trochę czasu upłynęło, ale problem rozwiązany . ARC w ampli działa. Problem był jednak z ustawieniami TV.
Pozdrawiam