anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Czy jest sposob na NTFS dla BDP-S470

dan_ns
Początkujący

Czy jest sposob na NTFS dla BDP-S470

Witam :)

Chcialbym sie dowidziec, jak mozna odpalic nosnik na USB z systemem NTFS na odtwarzaczu BDP-S470?

Jak do tej pory, odtwarzacz czyta USB na FAT32 :(

Szukam jakiegokolwiek sposobu, zeby odtwarzacz odpalal pliki powyzej 4GB. Niezależnie od tego, co jest podlaczone pod USB

Jak narazie sprawdzalem na Pendrivie. Moze sa jakies dyski zewnetrze, ktore przekrocza 4GB na plikach, a odwarzacz bedzie to czytac? No nie wiem. Nie oplaca sie kupowac czegos i wyrzucac pieniedzy w bloto, jak nie odpali :(

Prosze o pomoc

22 ODPOW. 22
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Niestety, urządzenia Sony - TV, BD, PS3, kina nie widzą pamięci zewnętrznych sformatowanych w NTFS. Tylko FAT32.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

A z płyty nie czyta?

dan_ns
Początkujący

Z plytami radzi sobie znakomicie!

Tylko ze maksymalna przpustowosc dla plyty DVD, to 25mb/s. A dla formatu AVC HD plyta DVD nie wyrabia :( Predkosc AVC HD wynosi okolo 35mb/s. Jedynie HighSpeed USB dobrze przepuszcza. Tylko ze trzeba dzielic po 4GB :(
I tak zreszta z DVD w tej kwestii Sony radzi sobie lepiej od pozostalych marek (testowalem). Laser przepuszcza na maxa DVD.

Jak dobrze kojarze, czytalem gdzies na forum, ze ktos pisal, iz ma BD Sony podlaczonego do zewnetrznego HDD i dziala mu to idealnie.
Tylko ze duzej pojemnosci HDD nie zformatuje do FAT32. Jedynie ExFAT, ale tego tez nie widzi :(

Czyli zaden odtwarzacz BD Sony nie obsluguje NTFS?
A jak sprawa wyglada z odtwarzaczem multimedialnym Sony?

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

z tego co wiem żaden BD Sony nie obsługuje partycji NTFS aleeeeeeeeeeeeee ............ ja mam dysk Samsunga 640 GB i mam go podłączonego do odtwarzacza 370 i 570 na zmianę zależy gdzie przebywam :) otóż w Samsungach jest możliwość sformatowania tego dysku na FAT32 no i wtedy to sama przyjemność ! Zostaje niestety ten mankament ,że powyżej 4GB nic nie wrzucimy jednak wszystkie zdjęcia ,filmy,mp3 mamy na jednym dysku a oglądania do końca życia pzdr.

dan_ns
Początkujący

Pozostaje jedynie plyta BD R lub BD RE

Chrostek
Początkujący

Witam posiadam telewizor 37EX401 i bez problemu czyta pendrive 16GB w NTFS, oczywiście nie ma sensu z takim formatem systemu ponieważ sam TV nie czyta plików w mp4 czy mkv. Więc format FAT32 używam na BD :) Pozdrawiam

profile.country.pl_PL.title
bullitt1977
Nowicjusz

WITAM
mam pytanie odnośnie podłączenia dysku przez USB:czy podłączony dysk zewnętrzny 640 GB podzielony na dwie partycje,z czego jedna utworzona w FAT 32 a druga w NTFS,ta pierwsza zostanie odczytana poprawnie przez s570?

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

mam cały dysk na FAT32 zrobiony

robertf1
Początkujący

Witam

Czy BDP-S470 będzie widział zawartośc dysku sformatowanego w NTFS, jeśli dostęp do dysku odbywa się przez sieć WI-FI? Do tej pory mowa była o dyskach i pamięciach USB bezpośrednio podłączanych do odtwarzacza