Podziel się wrażeniami!
Czy jest jakaś klawiatura i mysz które obsłużą przeglądarkę przez ten odtwarzacz ? (przez router bezprzewodowy)
Pozdrawiam.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
S790 nie obsługuje zewnętrznych urządzeń dostępu takich jak mysz czy klawiatura ze względu na brak sterowników. Nie ma też możliwości dogrania czegokolwiek do oprogramowania Blu-Ray.
Możesz za to wykorzystać smartfon lub tablet do obsługi S790. Wtedy będziesz miał zarówno myszkę jak i klawiaturę w jednym urządzeniu.
Aplikację MediaRemote dla systemu Android znajdziesz poniżej:
Inną aplikacją proponowaną przez Sony jest TV SideView:
Obie mają podobne funkcje oraz zastosowania. Ja na chwilę obecną używa MediaRemote - raczej z przyzwyczajenia :smileyhappy:.
S790 nie obsługuje zewnętrznych urządzeń dostępu takich jak mysz czy klawiatura ze względu na brak sterowników. Nie ma też możliwości dogrania czegokolwiek do oprogramowania Blu-Ray.
Możesz za to wykorzystać smartfon lub tablet do obsługi S790. Wtedy będziesz miał zarówno myszkę jak i klawiaturę w jednym urządzeniu.
Aplikację MediaRemote dla systemu Android znajdziesz poniżej:
Inną aplikacją proponowaną przez Sony jest TV SideView:
Obie mają podobne funkcje oraz zastosowania. Ja na chwilę obecną używa MediaRemote - raczej z przyzwyczajenia :smileyhappy:.
Pięknie dziękuję za informacje.
Ponieważ nie posiadam tego typu urządzeń pozostaje mi opanować pilota tegoż odtwarzacza i dalej "walczyć" z połączeniem go z domową siecią bezprzewodową.
Przepraszam, że "przynudzam", ale raczkuję w tych technologiach i ... staram się GO wykorzystać tak jak bym chciał, żeby to działało.
A może jakaś podpowiedź?
Jak z połączonego kablem PC-ta(z W7) do routera "eksportować" katalogi z np filmami i zdjęciami - na kartę wi-fi tego odtwarzacza? Czy jest to możliwe?
Czy jest jakieś "źródełko" z takimi informacjami?
Może jakiś link do jakiegoś "przewodnika"?
Pięknie dziękuję i pozdrawiam.
Witek.
Chyba dałem radę :)
A to dzięki przewodnikowi w Komputer Świat i aplikacji "Serviio1.2.
Jakoś pewne elementy na razie "mulą", ale dojdę i do tego pewnie prędzej czy później.
Pozdrawiam.
Witek.
Witek, napisz jakie masz łącze pod kątem prędkości, stabilności oraz siły sygnału. Te trzy parametry wpływają na to czy przesył danych z routera do Blu-Ray (lub innych urządzeń) będzie odbywał się w sposób płynny - jak napisałeś wolne lub mało stabilne łącze = mulenie w przesyle.
Prędkość około 6Mb/s i więcej daje w miarę normalny przesył danych.