Podziel się wrażeniami!
irytuje mnie głośna praca napędu przy odtwarzaniu płyt AVCHD i Blu-ray.Przy odtwarzaniu płyt DVD jest cicho.Oglądając filmy nagrane na AVCHD bądź Blu-ray przy małej głośności TV,bardziej słyszę napęd (wibracje,szum i chrumknięcia ) czy można coś z tym zrobić ? .Odtwarzacz kupiłem miesiąc temu.
Pewny poziom hałasu to norma. Tak samo jak przy korzystaniu np z komputera/laptopa. Sprawdzałeś głośność pracy sprzętu na oryginalnych plytach? Nagrywane mają tendencję do głośniejszego zachowania.
Pozdrawiam
cogito
Hałas jest spowodowany tym, że płyty po prostu się kręcą z bardzo dużą prędkością i jest to, jak wspomniał Cogito, normalne. Hasał może być większy, gdy płyty są porysowane ( przynajmniej ja mam takie odczucia) .
Pozdrawiam.
Im plyta lepszej jakosci (lepiej wywazona) tym ciszej... Niekoniecznie CDR, czasem trafiaja sie BR z jakichs tanich tloczni i az slychac jak calosc lata od wibracji... :-S
W porownaniu z chodzacym MPC i tak jest cichutko, a jak dalej przeszkadza to wstawic odtwarzacz do szafki tylko tak zeby calosc nie zaczela sie wzbudzac i rezonowac...
Na szczęście większość oryginalnych filmów Blu-ray jest na płytach dobrej jakości. Mam sporo filmów na tym nośniku i nie spotkałem się z przypadkiem, gdzie mógłbym narzekać na jakość wykonania..