anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Odtwarzacze BD od serii 370 do 790 proszę o pomoc !

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Odtwarzacze BD od serii 370 do 790 proszę o pomoc !

Jako fan SONY przerobiłem już cztery generacje odtwarzaczy od BDP-S360,370,570,480,780,790 mam pytanie czy ktoś ma lub miał taką sytuację ,że w/w odtwarzaczach robi się czasami coś takiego ,że nie chce się wyłączyć i na wyswietlaczu cały czas jest "see you" lub jak w 790 "off" pomaga dopiero wyciągnięcie wtyczki zasilania.Proszę o wpisy.

17 ODPOW. 17
profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

Przepraszam za porównanie ale to tak jakbyś wkleił zdjęcia 2 dziewczyn i zapytał która ładniejsza i dlaczego :c34 . Wiadomo, że każdy ma inny słuch jeśli chodzi o muzykę więc nie chcę ruszać tego tematu. Jedynie co Ci polecę to podjechać do sklepu i przetestować jak gra. Ewentualnie wziąć na boczek pana sprzedawcę i powiedzieć, że chcesz kupić ten odtwarzacz, podłączyć go w domu pod swój sprzęt i skorzystać z prawa do zwrotu (jeśli takie istnieje) jako towar nowy nie używany.

Może znajdziesz firmę co wypożycza sprzęt na testy do domu?

Pozdrawiam Stubb
modrih
Początkujący

Ech no tak..

Po prostu wypowiedź użytkownika jabbaa wbiła mnie w fotel. I pomyślałem że może lepszy będzie jakiś starszy model.

Mylagos
Użytkownik

Osobiście, brałbym nowszy/z aktualnego roku model. Dzisiaj ze sprzętem elektronicznym jest tak, że nawet po półtora roku może brakować części zamiennych, a jak coś się przypadkiem popsuje, może być problem z częściami. Sam miałem kiedyś taką sytuację z płytą główną komputera - półtora roku gwarancji i nie było takiej samej płyty głównej, przez co czekałem 2 miesiące na wymianę na inna.

modrih
Początkujący

Odnośnie komputerów to inna półka :) Akurat prowadzę serwis komputerów i mój serwis jest na tyle oblegany że przyjeżdżają ludzie z komputerami nawet 50 km oddalonych od miejsca serwisu, dlatego że naprawiam w bardzo niskich kosztach, a jednocześnie nie naciągam - zawsze wymieniam i naprawiam to co potrzebna, a także naprawiam na poziomie elektroniki (praktycznie wszystkie serwisy komputerowe nie bawią się w naprawę płyt głównych, czy zasilaczy tylko sugerują nowe.. a jak padnie na płytę główną to zaraz i inne podzespoły (RAM, procesor...), nie robię numerów typu 50 czy 100zł za instalacje sterowników... bo wg mnie to przesolona cena, - jednocześnie zawsze każdy komputer na wstępie testuje - zasilacz (oglądam też wizualnie) ram, płytę główną i dysk twardy..

I jakoś nie narzekam na brak podzespołów :) nawet jak coś zejdzie z rynku to zostaje rynek wtórny.

Z komputerem kolego Mylagos miałeś niepotrzebne problem (zły przykład mam na myśli) – po prostu serwis chciał Cię (jak to zawsze bywa) zrobić w bambuko. Do komputera PC są setki, a nawet tysiące płyt głównych i innych podzespołów które są standaryzowane. W przypadku odtwarzaczy stacjonarnych czy też laptopów (mowa tu głównie o płycie głównej, matrycy i wszystkim co „nie standardowe”), ciężko to dostać bo jest produkowane tylko i konkretnie do jednego typu (modelu) urządzenia, a nie do całych milionów komputerów jak to się ma w przypadku blaszaków :)

Ja rozumiem że na rynku PC sprzęt szybko schodzi i pojawia się nowy – jednak pozostaje rynek wtórny (bo taki jest najbardziej opłacalny przy starszych PC – a z mojego doświadczenia WCALE NIE GORSZY), oraz inne dojścia – bo jak się odpowiednio zakręcić koło tematu to można i nowe rzeczy skombinować pomimo zejścia z rynku…

Ale to inna bajka... także jak pisałem zależy mi na Bluray z 3D i aby dobrze grał na wyjściach - głównie optycznym, ale raczej jak pisał poprzednik pozostaje mi tylko popróbowanie...

Tego kolegi wyżej wypowidz o jakości i płytkości Audio w produkcie Sony bardzo mnie zaniepokoiła :(

stubbs.
Użytkownik

I znowu przykład z kobietami: jednemu córka, drugiemu teściowa (a ja ciągle o tych kobietach dzisiaj :c12). Wiadomo, że Bluray jest do odtwarzania i filmów BD i muzyki. Nie mówię o tym, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego, ale wiadomym jest pewnego rodzaju kompromis.
Również jestem zdania, że nowe jest lepsze od starego. Ze starego można powielać sprawdzone działające rozwiązania, ewentualnie je modyfikować i ulepszać. Po pewnym czasie nie da się ulepszać w nieskończoność i dane rozwiązanie wypada wręcz zastąpić innym (lepszym).
Raz jeszcze zachęcam do odsłuchu i osobistej oceny sprzętu, bo z opisu na stronie producenta możesz wywnioskować tylko ilość trudu włożonego w wyprodukowanie danego urządzenia. Żaden opis nie odda dźwięku jaki wychodzi z urządzenia.

Oczywiście pochwal się po testach jak Ci się podoba 790-ka.

Pozdrawiam Stubb
modrih
Początkujący

Oczywiście.

Jeszcze tylko pytanie czy może ktoś mógłby zaproponować jakieś urządzenie oprócz 790 do odsłuchu? (innej marki np.) - nie wiem czy na tym forum nie jest to zakazane :c11

Mylagos
Użytkownik

Jeśli chodzi o moją płytę główną, to raczej producent tak chciał, gdyż w sklepie mówili mi, że twierdzą, że płyta padła z mojej winy - po dwóch miesiącach jakoś mi ją wymienili. Napisałem o tym, ale na forach spotkałem właśnie kilka takich sytuacji, gdy po roku/dwóch do telewizora nie było części, a moja sprawa to po prostu taka informacja ode mnie ;)

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

hm czego oczekujesz kupując odtwarzacz głównie do video,że będziesz miał super audio? Tak będzie odtwarzał również CD i to w wersji super audio SACD.A to jak komu to co wyżej jeden kolega pisał jednemu córka drugiemu teściowa.To co mogę napisać bo mam koncerty BD w DTS a miałem 360,370,380,480,780 i mam 790 który pod względem kina i to zaznaczam w/g mnie gra najlepiej.Nie wiem czego oczekujesz ,że usłyszysz jakieś dodatkowe dźwięki odpowiadam ,że na pewno nie bo na każdym je usłyszysz a wydaje mi się ,że w dobie tak masowej produkcji w elektronice nikt nie wstawia super komponentów audio do odtwarzacza za 900 zł.Nie ten przedział cenowy i nie ten sprzęt do tego.Jednak możliwość odtwarzania płyt SACD też mówi coś o możliwości tego odtwarzacza.Wszystko to na STR-DA3600 ES.