Podziel się wrażeniami!
Witam,
Zakupiłem wczoraj super amplituner z mega wypasionymi funkcjami... lecz niestety jestem laikiem jeżeli chodzi o sprawy instalacyjne.
Podłączenie:
TV (Samsung 42` full HD) - Amplituner = HDMI + złącze optyczne
TV - PC = HDMI karta graficzna
Komputer - Amplituner = Mały jack~ 2 czincze (karta 5,1 SoundMax HD audio)
DLNA skrętka z routerem.
Co do DLNA to problem wygląda tak, że mojego stacjonarnego komputera serwer nie widzi, a laptopa ojca tak. W czym tkwi problem oraz jak zabezpieczyć sieć DLNA przed intruzami (na routerze mam zabezpieczenie na laptopie przez Mac filtr).
Co do komputera i telewizora problem wygląda tak, że na telewizorze widać ekran z PC i amplitunera (MENU) lecz nic nie słychać. Nie mogę kompletnie wydusić dźwięku z tego sprzętu.
Przepraszam jedyny dźwięk usłyszałem jak kalibrowałem głośniki 5.1.
Proszę o pomoc i błagam beż żadnych głupich mądrości typu "wszystko jest w instrukcji".
A jakiego serwera używasz, żeby udostępniać zasoby?
Dominiq872 napisał(a):
Zakupiłem wczoraj super amplituner z mega wypasionymi funkcjami...
Dominiq872 napisał(a):
Co do DLNA to problem wygląda tak, że mojego stacjonarnego komputera serwer nie widzi, a laptopa ojca tak.
Dominiq872 napisał(a):
W czym tkwi problem oraz jak zabezpieczyć sieć DLNA przed intruzami (na routerze mam zabezpieczenie na laptopie przez Mac filtr).
Dominiq872 napisał(a):
Co do komputera i telewizora problem wygląda tak, że na telewizorze widać ekran z PC i amplitunera (MENU) lecz nic nie słychać. Nie mogę kompletnie wydusić dźwięku z tego sprzętu.
Dominiq872 napisał(a):
Komputer - Amplituner = Mały jack~ 2 czincze (karta 5,1 SoundMax HD audio)