anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

SONY s470 kilka niejasności: USB niektóre formaty mkv soft

profile.country.pl_PL.title
borowqa
Początkujący

SONY s470 kilka niejasności: USB niektóre formaty mkv soft

Witam mam kilka pytań odnośnie s470
1. dlaczego niektóre pliki mkv (zaznaczam że nie chodzi o rozmiar pliku ponieważ nagrywam na BD) działają ok a inne nie?
2. Co zostało zmienione w tych nowych firmwarach oprócz literki ś?
3. niektóre pliki uruchamiają się ale np pisze że format audio jest nieobsługiwany a nagrany jest np dts i dzwięk jest słyszalny!
4. czy została może rozwiązana kwestia ntfs?

a co do porad to roawiązałem kwestię internetu bez konieczności zakupu wifi marki sony, oczywiście chodzi o bezprzewodowy dostęp wifi w sony!
W moim przypadku w 1 pokoju mam internet wifi a w drugim na końcu mieszkania stoi sony. wystarczyło dokupić drugi tp-link wifi i podłączyć go do sony

Pozdrawiam

3 ODPOW. 3
Johny01
Początkujący

Witam podepne się pod temat a jaki konkretnie model tp linka ? ja podpinałem pod 470-kę tp link 722 i dostawałem komunikat że nie widzi usb adaptera wi fi , teraz mam podłaczony do lapka kablem a on łączy się wi fi z routerem ale chciałbym to mieć bez kabli Pozdrawiam

borowqa
Początkujący

Sony s470 jak i s370 nie obsługują żadnych adapterów wifi oprócz SONY!!!
Ja mam to zrobione następująco:
W pokoju gdzie stoi router z WiFi rozsyła internet po całym mieszkaniu.
W pokoju z SONY mam router najtańszy z wifi i podpinam go do sony za pomocą kabelka o długości ok 0,5m do gniazda ethernet. i wszystko działa super!
(tego drugiego tp linka trzeba skonfigurować jako połączenie mostowe)
Ja przyjąłem takie rozwiązanie gdyż posiadam jeszcze TV i SAT z możliwością podpięcia internetu a tak mogę podpiąć aż 4 urządzenia na jednym TP-LINK-u!

pozdr

borowqa
Początkujący

Witam na nowo!

A więc znalazłem częściowo odpowiedź na jedną zagadkę!
BD 470 jak i zapewne 370 nie jest w stanie odtworzyć plików mkv stworzonych programem mkvmerge!
No i tu pojawja się kolejne dlaczego tak jest???
Sprawdziłem wszystkie pliki (bez znaczenia od 2gb do 9gb) wszystkie które były robione mkvmerge nie działają, a reszta jest zrobiona (czy też edytowana) przez program virtualdubmod!
Niestety nie ma też możliwości edycji programem virtualdubmod plików z mkvmerge!
I znowu dlaczego tak jest?