Podziel się wrażeniami!
Witam
Przymierzam się do zakupu amplitunera z serii ES. Myślałem o STR-DA3600ES, jednakże brakuje w nim jednej rzeczy a mianowicie aplikacji do sterowania z poziomu Androida (na iOS jest Media Remote). Z tego co czytałem i sprawdzałem w instrukcji model STR-DA3700ES już posiada taką funkcję (aplikacja ES Remote). Jednakże aktualnie nie jest jeszcze dostępny na rynku a cena jest wysoka (na stronie redcoon 4949zł) poza tym poprzedni model można nowy kupić w dobrej cenie. Pytanie moje brzmi jakie są szanse, że STR-DA3600ES dostanie aktualizację aby było to możliwe? Czy Sony wspiera starsze modele swojego sprzętu?
Pozdrawiam
...tak SONY wspiera swoje starsze modele amplitunerów.....
http://www.sony.pl/support/pl/product/str-da3600es
ale czy będzie aktualizacja dotycząca ES remote hmmm tego nie wiem.....trzeba śledzić zakładkę serwis->oprogramowanie..... na stronie SONY
...widzę starego dobrego QS kiedyś chorowałem na ten design amplitunerów
SONYES napisał(a):
...tak SONY wspiera swoje starsze modele amplitunerów...
Moim zdaniem, o ile nie ma przeszkód od strony sprzętowej, to taka aktualizacja ma szansę się pojawić.
Wydaje mi się że technicznie to możliwe skoro jest aplikacja na iOS to czemu nie można z Androida?
DJRYCHU napisał(a):
Wydaje mi się że technicznie to możliwe skoro jest aplikacja na iOS to czemu nie można z Androida?
Dodam (było już w innym wątku), że sterowanie STR-DA3600ES przez iOS, dział tylko z modelami zakupionymi w USA i Astralii, wersje z Europy nawet po aktualizacji do 1030 nie są sterowane przez iOS.
W związku z tym iż Sony jak dotąd nie zaktualizowało oprogramowanie ES Remote o amplituner STR-DA3600ES. Pomyślałem sobie, że może warto by było coś stworzyć na wzór tego oprogramowania na Androida. W związku z tym iż pakiety, które są przesyłane np. programu SetupManager są dosyć rozbudowane. Pomyślałem o zastosowaniu konwertera RS232<->WiFi lub Ethernet. Komunikacją RS232 nie jest skomplikowana. Co proponujecie WiFi czy Ethernet? Obydwa wymagają zasilania z dodatkowego zasilacza. Chyba, że ktoś wie czy na porcie RS232 w amplitunerze jest jakiś pin z zasilaniem? Zaleta tego rozwiązania jest taka, że można będzie go użyć do starszych modeli amplitunerów wyposażonych w RS232 ale bez złącza Ethernetu. Co sądzicie o tym? A może ktoś zna jakieś podobne rozwiązania? Na chwilę obecną są to moje rozważania i nic nie obiecuję ale jak pomysł według Was jest ciekawy to możemy spróbować.
Pozdrawiam
i jak udalo Wam sie jakos sterowac tym amplitunerem przez andka? jest jakas aplikacja, ktora mozecie polecic? z gory dzieki za info
btw mam problem z setup menagerem na windows 7 64bit, wczesniej dzialalo wszystko cacy ale teraz podczas uruchamiania programu i wyszukiwania amplitunera program notorycznie sie zawiesza, podobnie sie sprawa ma na win8 x64, ktos widzial jakas poprawke/ aktualizacje do tego programu?
Pracę na aplikacją trwają, niestety w żółwim tempie gdyż piszę w wolnych chwilach. Jak coś konkretnego będzie to dam znać.
Pozdrawiam