anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

STR-DA3600ES +Zone2

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

STR-DA3600ES +Zone2

W jaki sposób połączyć BDP-S770 z STR-DA3600 aby móc słuchać muzyki w strefie drugiej? Aktualnie podłączone są kablem HDMI. Bez problemu z strefie drugiej mogę uruchomić tuner.
Czy amplituner powinien być widoczny jako urządzenie po wciśnięciu klawisza Bravia Sync? BD jest widoczny, dźwięk z TV przez HDMI ARC jest odtwarzany przez amplituner. W wszystkich urządzeniach są włączone opcje sterowania przez HDMI.

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

sadam napisał(a):

W jaki sposób połączyć BDP-S770 z STR-DA3600 aby móc słuchać muzyki w strefie drugiej? Aktualnie podłączone są kablem HDMI. Bez problemu z strefie drugiej mogę uruchomić tuner.

Odtwarzacz Blu ray podłączasz do amplitunera przez port HDMI 1-4. Port HDMI OUT z ARC służy do podłączenia telewizora. Wtedy jest możliwość przesyłania dźwięku z LCD do ampli. jeśli ten jest również z ARC.
Jeśli działa tuner radiowy w ZONE2, to głośniki są podłączone poprawnie.
Żeby odtwarzać dane wejście sygnału, musisz je wybrać w ustawieniach "Multi ZONE". W Twoim przypadku odtwarzacz Blu ray dla ZONE2. Z tego co pamiętam, domyślnie jest ustawiony Tuner.

sadam napisał(a):

Czy amplituner powinien być widoczny jako urządzenie po wciśnięciu klawisza Bravia Sync? BD jest widoczny, dźwięk z TV przez HDMI ARC jest odtwarzany przez amplituner. W wszystkich urządzeniach są włączone opcje sterowania przez HDMI.

W przypadkach z którymi się spotkałem, również nie był widoczny w Sync MENU. Też nie można zapomnieć, że mając amplituner z pilotem wielofunkcyjnym, powinno się używać jego do sterowania wszystkimi urządzeniami. Urządzenie którym chcemy sterować, wybieramy przez naciśnięcie odpowiedniego przycisku na pilocie, np. "TV". Nie musimy wchodzić do Sync MENU.