Podziel się wrażeniami!
Witam
Może ktoś mi powiedziec jak ustawić sparat żeby robił zdjęcia seryjne ? Bo jeśli nastawiam na te seryjne to nie pstryka mi sie zdjęcie za zdjęciem tylko pojedyncze i musze podchodzic za każdym razem
Z góry dziękuję za odpowiedź
kris napisał(a):
Oktawia napisał(a):
Np na dworze , podchodzić musze do statywu żeby zrobić kolejne zdjęcie , dajmy przyklad ,że mi i drugiej osobie .
więc chciałbym poinformować, że zdjęcia seryjne to nie to samo co 'samowyzwalacz'
zdjęcia seryjne to seria zdjęć (kilka, kilkanaście, kilkadziesiąt) ze wciśniętym spustem migawki
samowyzwalacz to funkcja, która umożliwia wykonanie zdjęcia (np. grupowego, autoportretu) kiedy aparat sobie stoi i migawka wyzwala się po kreślonym czasie (2 sekundy / 10 sekund)
Wciskasz spust i aparat wykonuje serię zdjęć, po każdym ustawiając ostrość. Jak puścisz spust, to przestaje robić zdjęcia.
Chcąc robić zdjęcia serią musisz przytrzymać wciśnięty spust migawki.
pamiętając, aby wcześneij włączyć tryb seryjny.
...lub tryb "sportowy"kuraq napisał(a):
Chcąc robić zdjęcia serią musisz przytrzymać wciśnięty spust migawki.
pamiętając, aby wcześneij włączyć tryb seryjny.
No too inaczej mówiąc musze stać przy aparacie żeby robić te zdjęcia?
Oktawia napisał(a):
No too inaczej mówiąc musze stać przy aparacie żeby robić te zdjęcia?
Bez nerwów . Grzecznie zapytalam. Dziękuję za odpowiedzi , juz wiem o co chodzi , ale myslałam , ze alpha ma inne seryje zdjęcia
gdzie nerwy? capslock mi się zablokował przez chwilę (jakieś jedzonko w klawiaturze :smileyhappy: )Oktawia napisał(a):
Bez nerwów . Grzecznie zapytalam.
Oktawia napisał(a):
ale myslałam , ze alpha ma inne seryje zdjęcia
kris napisał(a):
gdzie nerwy? capslock mi się zablokował przez chwilę (jakieś jedzonko w klawiaturze )Oktawia napisał(a):
Bez nerwów . Grzecznie zapytalam.
Oktawia napisał(a):
ale myslałam , ze alpha ma inne seryje zdjęcia
wg mnie każdy aparat ma tak samo: zdjęcia seryjne = trzymanie spustu migawki
powiedz mi co chcesz osiągnąć? Co chcesz zrobić?
Oktawia napisał(a):
Bo w dwójke nie wyjdą . o to tak naprawde mi chodzi