anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

A 350 i zmiana ISO.

profile.country.en_GB.title
Toxek.
Początkujący

A 350 i zmiana ISO.

Mam takie pytanie, podyktowane hmm... 1 dniem użytkowania Nikona d5000 i Canona EOS 5D Mark II. Czy w a350 są tylko standardowe czułości 100,200,400,800,1600,3200? Czy da sie je jeszcze jakoś rozdzielić? I jeszcze jedno pytanko, czy w tejże alfie, tryb automatyczny zmiany iso zmienia je tylko między 100-400? Bo nigdy nie zaobserwowałem w mojej alfie, żeby na automatycznym iso, nawet gdy jest noc, ustawiła ona większe ISO niż 400. Pozdrawiam! :)

12 ODPOW. 12
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Toxek napisał(a):

Mam takie pytanie, podyktowane hmm... 1 dniem użytkowania Nikona d5000 i Canona EOS 5D Mark II. Czy w a350 są tylko standardowe czułości 100,200,400,800,1600,3200? Czy da sie je jeszcze jakoś rozdzielić?

da się je rozdzielić używając:
a) auto iso
b) aparatu wyższej półki (a700, a850, a900)

Toxek napisał(a):

I jeszcze jedno pytanko, czy w tejże alfie, tryb automatyczny zmiany iso zmienia je tylko między 100-400? Bo nigdy nie zaobserwowałem w mojej alfie, żeby na automatycznym iso, nawet gdy jest noc, ustawiła ona większe ISO niż 400. Pozdrawiam! :)

na ten temat nic mi nie wiadomo, gdyż jako świadomy użytkownik aparatu nigdy nie korzystam z auto iso.

mat_czok
Expert

Tak Auto ISO w A350 zmienia się od 100-400, jednak aparat dobiera różne wartości, nie tylko 100, 200, 400.

profile.country.en_GB.title
Toxek.
Początkujący

No to czyli jestem dobrze poinformowany. Myślałem po prostu, że coś przeoczyłem. Dzięki za odpowiedzi.

Kris, ja też już teraz na manual ISO robię, ale byłem ciekawy po prostu :nauseated_face:

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

kris napisał(a):

gdyż jako świadomy użytkownik aparatu nigdy nie korzystam z auto iso.

Ojej, to ja jestem nieświadomy jednak, szczególnie z NEX-em :c46

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

w nexie autoISO wynika z jego ukrycia w menu http://klubkm.pl/forum/images/smilies/sorry.gif

Tadeusz.O
Doradca

Lajam napisał(a):

kris napisał(a):

gdyż jako świadomy użytkownik aparatu nigdy nie korzystam z auto iso.

A już myślałem, że tylko ja tak mam :smileyhappy:

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Tadeusz napisał(a):

Lajam napisał(a):

A już myślałem, że tylko ja tak mam :slight_smile:

panowie dyskusja dotyczy DSLR - jak rozumiem w DSLR też macie autoISO - proszę bardzo, po to ono jest, żeby KTOŚ z niego skorzystał. To tak jak zielony tryb - ja tam wolę sam decydować i dla MNIE autoiso w DLSRach nie istnieje (tak samo jak tryb zielony). Jakby kto nie umiał czytać ze zrozumieniem podkreślam: DLA MNIE :c22

Tadeusz.O
Doradca

Oj tam, oj tam :nauseated_face:

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Tadeusz napisał(a):

Oj tam, oj tam :nauseated_face:

tak, tak - jestem dziwny bo nie używam autoISO, trybu zielonego, JPGów i innych takich, że o wbudowanej lampie i trybach tematycznych nie wspomnę (tych to nawet nie mam w swoim aparacie http://img154.imageshack.us/img154/3317/crying5652706.gif)
:c20