Podziel się wrażeniami!
Mam takie pytanie, podyktowane hmm... 1 dniem użytkowania Nikona d5000 i Canona EOS 5D Mark II. Czy w a350 są tylko standardowe czułości 100,200,400,800,1600,3200? Czy da sie je jeszcze jakoś rozdzielić? I jeszcze jedno pytanko, czy w tejże alfie, tryb automatyczny zmiany iso zmienia je tylko między 100-400? Bo nigdy nie zaobserwowałem w mojej alfie, żeby na automatycznym iso, nawet gdy jest noc, ustawiła ona większe ISO niż 400. Pozdrawiam!
da się je rozdzielić używając:Toxek napisał(a):
Mam takie pytanie, podyktowane hmm... 1 dniem użytkowania Nikona d5000 i Canona EOS 5D Mark II. Czy w a350 są tylko standardowe czułości 100,200,400,800,1600,3200? Czy da sie je jeszcze jakoś rozdzielić?
Toxek napisał(a):
I jeszcze jedno pytanko, czy w tejże alfie, tryb automatyczny zmiany iso zmienia je tylko między 100-400? Bo nigdy nie zaobserwowałem w mojej alfie, żeby na automatycznym iso, nawet gdy jest noc, ustawiła ona większe ISO niż 400. Pozdrawiam!
Tak Auto ISO w A350 zmienia się od 100-400, jednak aparat dobiera różne wartości, nie tylko 100, 200, 400.
No to czyli jestem dobrze poinformowany. Myślałem po prostu, że coś przeoczyłem. Dzięki za odpowiedzi.
Kris, ja też już teraz na manual ISO robię, ale byłem ciekawy po prostu
kris napisał(a):
gdyż jako świadomy użytkownik aparatu nigdy nie korzystam z auto iso.
w nexie autoISO wynika z jego ukrycia w menu http://klubkm.pl/forum/images/smilies/sorry.gif
Lajam napisał(a):
kris napisał(a):
gdyż jako świadomy użytkownik aparatu nigdy nie korzystam z auto iso.
Ojej, to ja jestem nieświadomy jednak, szczególnie z NEX-em
Tadeusz napisał(a):
Lajam napisał(a):
Ojej, to ja jestem nieświadomy jednak, szczególnie z NEX-em
A już myślałem, że tylko ja tak mam
Oj tam, oj tam
Tadeusz napisał(a):
Oj tam, oj tam