anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

A550 czy A580?

Wolf-----
Początkujący

A550 czy A580?

Witam

Mam dylemat co do dwóch modeli zastanawiam się pomiędzy a 550 a a580
który jest lepszy?
Chcę fotografować zawody sportowe takie jak mtb i zawody psich zaprzęgów.
Z góry dziękuje za odp

32 ODPOW. 32
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

piotruso napisał(a):

o filmiku się nie wypowiem bo mój komputer nie jest w stanie go odtworzyć

A masz zainstalowane PMB??
Myślę, że gdybyś miał, to z odtworzeniem nie miałbyś problemu :smileythumbsup:

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

Tadeusz napisał(a):

piotruso napisał(a):

o filmiku się nie wypowiem bo mój komputer nie jest w stanie go odtworzyć

A masz zainstalowane PMB??
Myślę, że gdybyś miał, to z odtworzeniem nie miałbyś problemu :thumbsup:

Niestety, miałbym. Mój komputer to baaaaaaaaaardzo leciwy komputer i z takim strumieniem pewnie nie da sobie rady.
Druga sprawa to system operacyjny. Nie jestem użytkownikiem jedynego słusznego systemu (trochę z powodu właśnie przestarzałego sprzętu a trochę z innych powodów) więc musiałbym stosować emulator. A ponieważ sprzęt przestarzały to gdy odpali się emulator to już niewiele mocy pozostaje na inne programy (prosty programik do wypełniania PIT-ów to jeszcze ruszy :D ).
Próbowałem kiedyś zainstalować PMB (zaraz po plenerze w Sulejowie gdy Rafiki zaprezentował zalety programu) ale jego działanie a właściwie brak działania sprawiły, że nie korzystam z niego :( .

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

No to kiszka :(
A myślałem, że z macami PMB też bangla (chyba, że masz linuxa...).
Z najnowszą wersją PMB na moim netbooku - w sumie też bardzo słabiutkim, jedno-rdzeniowym itd. filmiki w fullHD śmigają aż miło. Z windowsowym playerem niestety już nie.

fotoamator
krzyho4
Początkujący

pod windą 7 (64bity ) nie ma zadnych problemów z odtwarzaniem w systemowym WMP . wiem oczywiscie ze nie wszyscy go maja , ale info tylko dla tych co mogli by sie czegos obawiac :c20 .

profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

Tadeusz napisał(a):

No to kiszka :(
(chyba, że masz linuxa...).

http://klubkm.pl/forum/images/smilies/taktak.gif

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

PMB nie działa na mac'ach (tak przynajmniej stoi w instrukcji). Wydaje mi się, że w tym przypadku filmiki powinny działać w imovie.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Ale Linux (bo tu o ten system chodzi), nie jest wspierany?

fotoamator
profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

Tadeusz napisał(a):

Ale Linux (bo tu o ten system chodzi), nie jest wspierany?

Tadziu, jeżeli Mac nie jest to i linux też nie. Linux to taki system dla takich innych. Ja już się do tego przyzwyczaiłem i przeszkadza mi to tylko troszeczkę (np. w takich przypadkach jak ten, bo gdybym miał lepszy komputer to odpalił bym PMB pod wine czyli emulatorem windy).

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

:c40
Wiem, że najlepiej by było, gdyby wszystkie systemy na rynku mogły obsłużyć PMB (gdybym miał jeszcze Amigę - to bym chciał na nią też...). Ale z drugiej strony, to mogło by mocno podnieść koszty i PMB (z dodatkami) nie byłby darmowy, albo byłby dużo gorszy...
Trudno :c31

Nawiasem pisząc, też chciałem kiedyś Linuxa. Cieszyłem się dwa razy - przy instalacji i potem przy usuwaniu, choć to trwało dużo dłużej :c9 Widać jestem za mało inny... choć Amigę bym chciał ;)

fotoamator
oldguest
Początkujący

Tadeusz napisał(a):

:c40
Wiem, że najlepiej by było, gdyby wszystkie systemy na rynku mogły obsłużyć PMB (gdybym miał jeszcze Amigę - to bym chciał na nią też...). Ale z drugiej strony, to mogło by mocno podnieść koszty i PMB (z dodatkami) nie byłby darmowy, albo byłby dużo gorszy...
Trudno :c31

Tadeusz, a o takim języku programowania jak JAVA to słyszałeś?