anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

A900 Menu i karta CF

profile.country.en_GB.title
tomaszszymanski
Początkujący

A900 Menu i karta CF

A więc przechodzę od razu do mojego problemu, nie wiem może i u was się tak zdarzyło, że gdy chcecie wejść w menu, wyskakuje wam okno wyboru karty pamięci. Coś się stało z moim czytnikiem kart CF i :c56 900 uważa ze każda CFka jest zepsuta, a każda MS działa znakomicie, co może być nie tak?

Pozdrawiam

10 ODPOW. 10
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

nigdy mi taki komunikat nie wyskoczył
może źle włożyłeś kartę i uszkodziłeś czytnik ?

tomaszszymanski
Początkujący

możliwe,tylko w a900 nie chce się inaczej karta włożyć niż dobrze ;) (dziwnie to brzmi,ale nawet jak chce włożyć cf inaczej to się nie da). Wcześniej chodziło wszystko ok i działałem tylko na MS i menu chodziło ok, lecz teraz z dnia na dzień buch i nie działa. Może coś z softem, idzie wgrać soft samemu ?

tomaszszymanski
Początkujący

dodam jeszcze że, zaczyna się blokować i gdy daje OFF ekran dalej pozostaje włączony i nic się nie dzieje

profile.country.en_PL.title
tompacan
Nowicjusz

Zajrzyj w slot karty i zobacz czy przypadkiem piny jakieś sie nie skrzywiły i dotykają do siebie.

tomaszszymanski
Początkujący

piny są cale...więc nie wiem o co chodzi

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Myślę, że nie ma co snuć domysłów tylko spakować aparat, wysłać do serwisu i po kilku dniach mieć go z powrotem w domu...domyślam się, że A900 objęta jest jeszcze gwarancją?

Serio polecam dać sobie spokój z dochodzeniem co jest nie tak - ja miałem BF-a w A700 i próbowałem dmuchać, chuchać, zmieniać szkła, testować...w końcu wysłałem do serwisu, regulacja do wzorca nie dała efektu więc wyregulowali do obiektywu i jest teraz OK.

tomaszszymanski
Początkujący

no chyba jest na gwarancji,oby, kupilem ja zaraz na poczatkach,ech, a nie idzie softa samemu wgrac?

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

tomaszszymanski napisał(a):

no chyba jest na gwarancji,oby, kupilem ja zaraz na poczatkach,ech, a nie idzie softa samemu wgrac?

Soft może i da się, ale nie ma go nigdzie udostępnionego...

Poza tym tan zabieg może okazać się nieskuteczny. Moim zdaniem nie ma na co czekać.
Serwis zazwyczaj załatwia naprawy błyskawicznie ;)

tomaszszymanski
Początkujący

no i zaczęło działać,...od samości