Podziel się wrażeniami!
Witam. Mam lustrzankę Alfe 290. Mam pytanie. Jak ustawić aparat żeby robił dobrej jakości zdjęcia? wiele razy próbowałem i nic ;/
Może macie jakieś ustawienia do tego typu aparatu niż standardy ?
Czekam na pomoc :smileyevil:
Nie ma róży bez kolców. Jeśli masz photoshopa mniej więcej z czasów występowania tego aparatu na rynku, to ACR powinien bez problemu pliki otworzyć
Bo ogólnie mam tylko obiektyw taki który był przy zakupie.. I Mi chodzi tylko o to jak ustawić żeby zdjęcia były bardziej wyraziste ostrzejsze... Bo ciągle pracuje na auto albo na portret a pomóżcie mi ustawić go tak żeby dawał z siebie maxx tego co jest warty
Skoro wywołałem temat to postaram się napisać jakieś dwa słowa w temacie.
przypadkowygosc napisał(a):
Bo ogólnie mam tylko obiektyw taki który był przy zakupie.. I Mi chodzi tylko o to jak ustawić żeby zdjęcia były bardziej wyraziste ostrzejsze... Bo ciągle pracuje na auto albo na portret a pomóżcie mi ustawić go tak żeby dawał z siebie maxx tego co jest warty
piotruso, Twoje posty mnie zachwycają, naprawdę!
Nie próbuj pisać nawet krztynę krótszych, z każdego człowiek czegoś się uczy lub coś sobie przypomina. Za co serdecznie Ci dziękuję!
Proponuję ci również zapoznać się z tą stroną:
http://lustrzankasony.pl/index.php#!/szkolka .
Są na niej krótkie filmy instruktażowe, które bardzo przejrzyście przedstawiają podstawowe informacje o fotografowaniu. Jeżeli nie posiadasz jeszcze żadnej wiedzy w tym temacie, będzie to dla ciebie lekki i przyjemny, pierwszy zastrzyk wiedzy.