Podziel się wrażeniami!
Witam
mam pytanie zwiazane z takim zestawem.Dwa miesiace temu nabyłem a500 z kitem+Sigma 70-300 APO DG Macro.Wlasnie z podpietą sigmą powstał problem,warczy obiektyw podczas właczania i ostrzenia na AF.Po odpieciu od puszki gdy krece ostr. w obiektywie to czuje wyrazne opory.Mam wrazenie ze sony zajechało sigme. Prosze o opinie na ten temat.
pozdrawiam
Skoro to tak powszechna przypadłoś Sigmy 70-300 APO DG Macro z mocowaniem do Sony (nie mam pojecia w których alfach jest podniesiona moc silnika) to powinni zaznaczyć do którego aparatu obiektyw sie nadaje.
Tak na chłopski rozum:
Kupuje 126p bo podobno ma dobre osiągi.Fiat wkłada tam w miedzyczasie silnik od poloneza aby klijent dogonił na drodze bmw i był zadowolony .Natoniast to czy pourywa przeguby nikogo nie obchodzi.Poprostu przeguby to slabe ogniwo.
Obiektyw nadaje się do tego modelu, do którego ma bagnet!Grzybek napisał(a):
Skoro to tak powszechna przypadłoś Sigmy 70-300 APO DG Macro z mocowaniem do Sony (nie mam pojecia w których alfach jest podniesiona moc silnika) to powinni zaznaczyć do którego aparatu obiektyw sie nadaje.
Sigma juz w domu po naprawie.Pisałem do serwisu aby przesłał obiektyw do domu a nie sklepu i tak sie stało.
Więc, nie pozostaje nic innego jak życzyc miłego użytkowania sprzętu
Obiektyw po naprawie sprawuje sie dobrze i mam nadzieje ze tak mu zostanie.Ciekawe czy uszkodzone zembatki faktycznie wymieniają na mocniejsze .....trzeba bylo napisac trybiki:)
Grzybek napisał(a):
Ciekawe czy uszkodzone zembatki faktycznie wymieniają na mocniejsze .
Trybiki to pewnie stal hartowana Przetrzyma wszystkie przeciązenia.