Podziel się wrażeniami!
Pozwoliłem sobie na otwarcie nowego tematu, wiem w wielu wątkach było to już wałkowane, ale ?
W grudniu przyjdzie czas na zmianę body z 330 na ....Wiem że co bym nie kupił postęp będzie spory. Mam już swojego faworyta.
Pytam czysto z ciekawości (być może są rzeczy o których nie wiem), czy widzicie przewagę 580 nad 65 czy może odwrotnie. Tylko te dwa body biorę pod uwagę. Nie chcę używanego (dlatego 700 niestety odpada). Z powodu zbyt wysokiej ceny 77 też. Moje fotki jak już wiecie to w większości krajobrazy, jak i dokumenty spotkań, konferencji itp.(czego jeszcze nie wiecie :smileyhappy:) . Ważną dla mnie sprawą jest też ilość wykonanych zdjęć z baterii, bo często chodzę po górach , a tam z prądem bywa różnie.
Mam nadzieję że skrobniecie tu coś ciekawego, za co bardzo z góry dziękuję
Może kiedyś wywalą lustro, ale wydaje mi się że nie nastąpi to tak szybko, fakt, kontrast jest coraz szybszy, ale nadal detekcja fazy jest sprawniejszym system nastawiania ostrości, szczególnie w trybie ciągłym...Jestem przekonany że jeszcze parę lat można spać spokojne i system rozbudowywać...Wybrałem właśnie z uwagi na "przyjazność" systemu dla amatora z niezbyt zasobnym portfelem.
Można też zostawić bagnet i zmienić jedynie sposób popychania przysłony...
Armalite - jadem czuć Twoje wypowiedzi...
Deviant napisał(a):
Można też zostawić bagnet i zmienić jedynie sposób popychania przysłony...
Armalite - jadem czuć Twoje wypowiedzi...
Dlatego prędzej wchodzi w grę zmiana bagnetu i na elektronicznie sterowaną przysłonę.
Tak czy siak - logiczne rozwiązanie
i takie coś już jest. E. są przejściówki. po co kolejny bagnet?
może jak sony pokaże 99, to ciut się wyjaśni.
W E nie mieści się matryca 35mm...
prawda. ale może się okazać, że mały obrazek się nie opłaca , może się okazać, że da się do pogodzić... dlatego ciekawym 99 i czy plotki o dziwnym mocowaniu się sprawdzą.
Jeśli prawdą jest że SONY coś kombinuje z to zawieszam swoje plany rozbudowy systemu, nie chcę zostać na lodzie, jak poczynią dziwny ruch nie będzie większej sumy utopionej (35/1,8, 85/2,8; 75-300mm )
jakiekolwiek zmiany to pewnie kwestia minimum 5-10 lat, więc nie przejmowałbym się zbytnio. szczególnie, że szkła planowane przez ciebie (plus te co masz) są warte z 2k, tyle co jedno body EL. zresztą zawsze masz opcję NEXa5n i LA-EA2
jedno jest mz pewne. przyszłość należy do NEXów, NXów i u4/3, nie SLT, czy SLR.
ghost napisał(a):
jedno jest mz pewne. przyszłość należy do NEXów, NXów i u4/3, nie SLT, czy SLR.