Podziel się wrażeniami!
Witam!!
Mam takie pytanie, czy sony wogole robi jakiekolwiek upgrady do softu w aparatach??
Oczywiscie najbardziej interesuje mnie a550:)
Drugie pytanie to czy ktos wie moze czy jest mozliwe ze mogliby takim upgradem dodac funkcje wstepnego podnoszenia lustra??
Jak jest taka potrzeba to robi.
A co do wstępnego podnoszenia lustra, aż tak bardzo ci tego brakuje?
Wiesz moze nie brakuje bo nigdy tak do konca sie tym nie bawilem ale wszyscy sie tym podniecaja i to podobno faktycznie poprawia ostrosc zdjec ze statywu.
To jak w koncu z tym jest?
musicman80 napisał(a):
Witam!!
Mam takie pytanie, czy sony wogole robi jakiekolwiek upgrady do softu w aparatach??
musicman80 napisał(a):
Drugie pytanie to czy ktos wie moze czy jest mozliwe ze mogliby takim upgradem dodac funkcje wstepnego podnoszenia lustra??
musicman80 napisał(a):
Wiesz moze nie brakuje bo nigdy tak do konca sie tym nie bawilem ale wszyscy sie tym podniecaja i to podobno faktycznie poprawia ostrosc zdjec ze statywu.
wiszko napisał(a):
musicman80 napisał(a):
Jest coś podobnego
Funkcja MF CHECK LV Działa to tak: Ustawiasz kadr.wciskasz przycisk MF CHECK LV,podnosi się lustro, wybierasz dowolny punkt kadru ( przyciskami kierunkowymi).powiększasz 1xlub 7x lub14x,ręcznie ostrzysz,robisz zdjęcie,lustro opada.
Może tylko przypomnę, że wstępne podnoszenie lustra występuje w A700 podczas korzystania z 2 sekundowego samowyzwalacza, a także w A850 i A900 jako osobna funkcja. Wstępne podnoszenie lustra jest wykonywane podczas pracy z samowyzwalaczem (2 s).
wiszko napisał(a):
Funkcja MF CHECK LV Działa to tak: Ustawiasz kadr.wciskasz przycisk MF CHECK LV,podnosi się lustro, wybierasz dowolny punkt kadru ( przyciskami kierunkowymi).powiększasz 1xlub 7x lub14x,ręcznie ostrzysz,robisz zdjęcie,lustro opada.
Oczywiście. Jestem szczęśliwym posiadaczem A550. Robiłem tak zdjęcia.
Mam pytanie czy funkcja "wstępnego podnoszenia lustra" o której piszecie kryje się pod takim skrótem MLU ?