Podziel się wrażeniami!
Witam!!
Mam takie pytanie, czy sony wogole robi jakiekolwiek upgrady do softu w aparatach??
Oczywiscie najbardziej interesuje mnie a550:)
Drugie pytanie to czy ktos wie moze czy jest mozliwe ze mogliby takim upgradem dodac funkcje wstepnego podnoszenia lustra??
10zer napisał(a):
Mam pytanie czy funkcja "wstępnego podnoszenia lustra" o której piszecie kryje się pod takim skrótem MLU ?
wiszko napisał(a):
Oczywiście. Jestem szczęśliwym posiadaczem A550. Robiłem tak zdjęcia.
Wiem co piszę.Sprawdz w sklepie.Jak będziesz się grzebał to ci lustro opadnie.I jeszcze raz trzeba podnieść.
wiszko napisał(a):
Wiem co piszę.Sprawdz w sklepie.Jak będziesz się grzebał to ci lustro opadnie.I jeszcze raz trzeba podnieść.
Naciskam MF CHECK LV - podnosi się lustro, nciskam spust - klapnięcie, po zrobieniu zdjęcia po chwili kolejne klapnięcie. Tuż przed i w czasie ostatniego klapnięcia ruszam aparatem - zdjęcie jest ostre.Które klapnięcie jest ostatnie, lustra czy migawki?
Ja piszę o ręcznym ustawianiu ostrości.MF
Cytat z http://www.optyczne" target="_blank:
W trybie MF CHECK LV możliwe jest również automatyczne ustawianie ostrości przyciskiem AF (o ile przełącznik AF/MF na obiektywie i aparacie jest w pozycji AF), przy czym na czas tego procesu lustro zostaje opuszczone na chwilę. Podczas korzystania z trybu MF CHECK LV możemy 7- lub 14-krotnie powiększać wybrany fragment zdjęcia, aby dokładnie sprawdzić czy fotografowany obiekt jest ostry lub ewentualnie precyzyjnie ustawić ostrość ręcznie.
Podobny wątek: http://forums.dpreview.com/forums/read. ... e=33411950" target="_blank
Mnie najbardziej przekonuje opinia, że SONY świadomie pozbawia użytkowników funkcji MLU, aby zmusić ich do zakupu wyższego modelu. Tylko nie wiem czy tym samym SONY nie robi sobie kuku
wiszko napisał(a):
Naciskam MF CHECK LV - podnosi się lustro, nciskam spust - klapnięcie, po zrobieniu zdjęcia po chwili kolejne klapnięcie. Tuż przed i w czasie ostatniego klapnięcia ruszam aparatem - zdjęcie jest ostre.Które klapnięcie jest ostatnie, lustra czy migawki?
Ja piszę o ręcznym ustawianiu ostrości.MF
Cytat z http://www.optyczne" target="_blank" target="_blank:
W trybie MF CHECK LV możliwe jest również automatyczne ustawianie ostrości przyciskiem AF (o ile przełącznik AF/MF na obiektywie i aparacie jest w pozycji AF), przy czym na czas tego procesu lustro zostaje opuszczone na chwilę. Podczas korzystania z trybu MF CHECK LV możemy 7- lub 14-krotnie powiększać wybrany fragment zdjęcia, aby dokładnie sprawdzić czy fotografowany obiekt jest ostry lub ewentualnie precyzyjnie ustawić ostrość ręcznie.
Czyli jest tak jak od samego początku pisałem.Ja mam ten aparat.Odgłos migawki nie zlewa się z ostatnim odgłosem lustra. Między nimi jest chwila przerwy.
franek4always napisał(a):
Mnie najbardziej przekonuje opinia, że SONY świadomie pozbawia użytkowników funkcji MLU, aby zmusić ich do zakupu wyższego modelu. Tylko nie wiem czy tym samym SONY nie robi sobie kuku
Krzysztof napisał(a):
franek4always napisał(a):
Acha.
Czyli Sony chce zmusić posiadaczy lustrzanek amatorskich do kupienia lustrzanek zawodowych?
Logika aż zęby bolą...