anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Alpha 550 software

profile.country.pl_PL.title
musicman80
Początkujący

Alpha 550 software

Witam!!
Mam takie pytanie, czy sony wogole robi jakiekolwiek upgrady do softu w aparatach??
Oczywiscie najbardziej interesuje mnie a550:)
Drugie pytanie to czy ktos wie moze czy jest mozliwe ze mogliby takim upgradem dodac funkcje wstepnego podnoszenia lustra??

34 ODPOW. 34
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

franek4always napisał(a):

Oj bolą, od kiedy to A700 to zawodowa lustrzanka :c4
Jak jesteś taki "logiczny zawodowiec" to chętnie posłucham twojej opinii.

Z ciekawości zapytam - jaka jest wg Ciebie definicja "zawodowej lustrzanki"? :)

oldguest
Początkujący

Lajam napisał(a):

Z ciekawości zapytam - jaka jest wg Ciebie definicja "zawodowej lustrzanki"? :)

Kosztująca tyle, że nie stać na nią amatora ;)

profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

czyli przez jakiś czas Alfa 200 była lustrzanką zawodową bo mnie (amatora) nie było na nią stać ? :smileyhappy:

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Ciekawe podejście :c13

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

osobiście znam takich co mają sprzęty z najwyższych półek i to takich o jakich Ci się nawet nie śniło i nie masz pojęcia że coś takiego w ogóle istnieje. Wydali po 150 - 200 tysi a zrobili tym po 300-400 zdjęć których się nie dało oglądać i teraz powiedz czy to jest amator czy profesjonalista?

oldguest
Początkujący

Wszyscy wiemy że A700 jest kierowana do zaawansowanych amatorów jak i pół-profesjonalistów. Wszyscy wiemy również, że dobre zdjęcie można zrobić nawet za pomocą telefonu komórkowego - sprzęt nie odgrywa tu zasadniczej roli. Dodatkowo pokażcie mi zawodowca, który korzysta z body z matrycą APSC - owszem może i znajdziemy takiego, ale używa jej raczej jako rezerwowej. To są fakty, więc po co ta dyskusja?

Problemem poruszonym w tym wątku był brak MLU w aparatach klasy 450/5xx. Podczas gdy konkurencja w tej klasie sprzętu ją daje, np. CANON EOS 500D, SONY nie - i tyle

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Dodatkowo pokażcie mi zawodowca

Zdefiniuj mi dla ścisłości proszę "zawodowca", "profesjonalistę", "pół-profesjonalistę" i "amatora".

Trudno mi zrozumieć Twój tok rozumowania, a bardzo chciałbym. :)

oldguest
Początkujący

Lajam napisał(a):

Dodatkowo pokażcie mi zawodowca

Zdefiniuj mi dla ścisłości proszę "zawodowca", "profesjonalistę", "pół-profesjonalistę" i "amatora".

Trudno mi zrozumieć Twój tok rozumowania, a bardzo chciałbym. :)

Jeśli nie rozumiesz tak podstawowych pojęć to nie mamy tu o czym dyskutować.
Spróbuj czasami poczytać coś więcej niż to forum.

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

Jeśli nie rozumiesz tak podstawowych pojęć to nie mamy tu o czym dyskutować...

:smileyhappy:

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Dla mnie zawodowiec, profesjonalista to ktoś o kierunkowym wykształceniu tak jak to się ma z hydraulikiem, elektrykiem, stolarzem. Można nazwać takiego człowieka rzemieślnikiem, fachowcem, etc. Pojęcie zawodowiec nie zawsze pokrywa się z pojęciem artysty fotografa. Można nazwać profesjonalistą, czasem niestety naciąganie nieco, człowieka trudniącego się fotografowaniem w celach zarobkowych. Często człowiek bez "papierów" potrafi więcej od tego z certyfikatem szkoły. To tyle o ludziach. Sprzęt dla profesjonalistów powinien się charakteryzować przede wszystkim niezawodnością i wytrzymałą konstrukcją, potem osiągami.
Niemniej profesjonalista jeśli nie stać go na zakup drogiego sprzętu kupi taki jaki mu wystarcza dla wykonywania zajęcia i będzie zarabiał dla niego pieniądze. "Pełna klatka" zaś w fotografii cyfrowej nie istnieje na rynku od zawsze i teoria, że APS-C nie może służyć profesjonaliście jest wg mnie błędna. Przepraszam za przydługi wywód.
Tak w ogóle to wątek dotyczy SOFTWARE...