Podziel się wrażeniami!
Witam wiem, że jest to forum sony i pewnie będziecie obstawiać przy sony, ale może znajdzie się ktoś obiektywny....
Chce zmienić alphe 300+minolta 50mm. 1.7f+tamron 17-50 f2.8 i hvl-58 na któryś z w/w aparatów i kompletnie nie wiem który wybrać. Z jednej strony jestem przyzwyczajony do sonego, ale denerwują mnie jego szumy i dość wolna praca af. no i ogolnie ostatnio mi szwankuje...dlatego tez myślę o zmianie.
Sony 850 oferuje pełną klatkę ale później ceny obiektywów mnie dobiją, Bo z moich to chyba tylko minoltę mogę podpiąć?
co sądzicie o w/w aparatach?
Pozdrawiam Leszek
Creatoor - po co tyle piany? ja Twoje posty czytam bardzo dokładnie i wszystko jest dla mnie w nich zrozumiałe, nie musisz mi się w ogóle tłumaczyć.
przeczytaj mój post jeszcze raz specjalnie dla Ciebie go wy edytowałem i wrzuć na luz
Dlaczego niby mielibysmy ostrzyc recznie?:O
Przepraszam,moge?
Czy autor tego watku dokonal juz zakupu?
Deviant napisał(a):
Nie będę mierzył czasu, bo to sensu nie będzie miało żadnego, tym bardziej, że zwyczajnie bardzo łatwo o wystąpienie w takich warunkach błędów pomiarowych mogących mieć wpływ na ostateczny werdykt.
Jeszcze nie dokonałem zakupu, zrobię to w najbliższych dniach. Wybór padł na Nikona:) co prawda nie jestem jeszcze zdecydowany co do kwestii obiektywu...czy będzie to nowy tamron ze stabilizacja 17-50 f/2,8 czy sigma 18-50 f/2.8... jednak bardziej skłaniam się w stronę tamrona gdyz miałem go przy soniaku i jestem bardzo zadowolony. Może ktoś doradzi:)?
Dzięki za pomoc
Wybór padł na Nikona:)
Może ktoś doradzi:)?Wybór padł na Nikona:)
jakbym miał finanse to bym się nad tym nawet nie zastanawiał:D
jakbym miał finanse to bym się nad tym nawet nie zastanawiał:D
tak d300s dokladniej. Jeszcze nie kupiłem, Narazie muszę zgłębić temat obiektywów