anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

canon 7d nikon d300 czy sony alpha850?

czb.lechu
Początkujący

canon 7d nikon d300 czy sony alpha850?

Witam wiem, że jest to forum sony i pewnie będziecie obstawiać przy sony, ale może znajdzie się ktoś obiektywny....

Chce zmienić alphe 300+minolta 50mm. 1.7f+tamron 17-50 f2.8 i hvl-58 na któryś z w/w aparatów i kompletnie nie wiem który wybrać. Z jednej strony jestem przyzwyczajony do sonego, ale denerwują mnie jego szumy i dość wolna praca af. no i ogolnie ostatnio mi szwankuje...dlatego tez myślę o zmianie.
Sony 850 oferuje pełną klatkę ale później ceny obiektywów mnie dobiją, Bo z moich to chyba tylko minoltę mogę podpiąć?

co sądzicie o w/w aparatach?

Pozdrawiam Leszek

78 ODPOW. 78
profile.country.pl_PL.title
alcazarc
Początkujący

Creatoor - po co tyle piany? ja Twoje posty czytam bardzo dokładnie i wszystko jest dla mnie w nich zrozumiałe, nie musisz mi się w ogóle tłumaczyć.

przeczytaj mój post jeszcze raz specjalnie dla Ciebie go wy edytowałem i wrzuć na luz :thumbsup:

profile.country.pl_PL.title
Matti-----
Początkujący

Dlaczego niby mielibysmy ostrzyc recznie?:O

profile.country.en_GB.title
Monty-----
Poszukiwacz

Przepraszam,moge?

Czy autor tego watku dokonal juz zakupu? :?

Azazel-----
Początkujący

Deviant napisał(a):

Nie będę mierzył czasu, bo to sensu nie będzie miało żadnego, tym bardziej, że zwyczajnie bardzo łatwo o wystąpienie w takich warunkach błędów pomiarowych mogących mieć wpływ na ostateczny werdykt.

Ja się zastanawiam, po co w ogóle mają być takie testy? No chyba że dla łechtania ego, że "nasz jest lepsiejszy o 0,003s" :)
Takie mierzenie kto ma dłuższego...http://klubkm.pl/forum/images/smilies/nie_wiem.gif
Załóżmy interesuję się jakąś tam fotografią, i AF w jednej puszce w połączeniu z jakimś interesującym mnie szkłem, może być DLA MNIE za wolny, albo wystarczający (ewentualnie powodujący ekscytację:) ). A w innej puszce z podobnym szkłem może być DLA MNIE też za wolno, albo może być ok.
Co mnie obchodzi czy aparat X jest szybszy od aparatu Y?
Po "ostatecznym werdykcie", jakikolwiek się okażę, zaapelujemy do świata i sami to zrobimy, porzucimy wszystko co do tej pory zdjęcia robiło, i w jedną wiarę przyjmiemy? :)

Nie wiem, mi się tak wydaję i tak to widzę, i dlatego w moim przekonaniu, od wielu postów dyskusja jest jałowa i raczej niewiele autorowi pomaga...

P.S. Żadne słowo ani zdanie powyżej nie jest wycieczką osobistą ani nawiązką do niej, stąd proszę o nutę humoru dystans i wyrozumiałość, czytając ją:) Ogół tego co chciałem powiedzieć, z nutą ironii, jest mam nadzieje zrozumiały:)

czb.lechu
Początkujący

Jeszcze nie dokonałem zakupu, zrobię to w najbliższych dniach. Wybór padł na Nikona:) co prawda nie jestem jeszcze zdecydowany co do kwestii obiektywu...czy będzie to nowy tamron ze stabilizacja 17-50 f/2,8 czy sigma 18-50 f/2.8... jednak bardziej skłaniam się w stronę tamrona gdyz miałem go przy soniaku i jestem bardzo zadowolony. Może ktoś doradzi:)?
Dzięki za pomoc

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Wybór padł na Nikona:)

Może ktoś doradzi:)?

Skoro już wybrałeś, to takie rady na forum Nikona znajdziesz. Będą bardziej miarodajne :smileythumbsup:

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Wybór padł na Nikona:)

Czyżby D300?

Nie jest to akurat model, który "lubi się" z obiektywami niesystemowymi.
Więc ten Tamron to niekoniecznie dobre rozwiązanie.

Lepiej kupić Nikkora 17-55/2.8 :smileymrgreen:

czb.lechu
Początkujący

jakbym miał finanse to bym się nad tym nawet nie zastanawiał:D

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

jakbym miał finanse to bym się nad tym nawet nie zastanawiał:D

Ale kupiłeś D300? Bo serio występują w tym modelu problemy z obiektywami niesystemowymi.
Mam przyjaciela, który borykał się z problemami przy słabszym oświetleniu właśnie z Tamronkiem.

czb.lechu
Początkujący

tak d300s dokladniej. Jeszcze nie kupiłem, Narazie muszę zgłębić temat obiektywów