Podziel się wrażeniami!
Witam wiem, że jest to forum sony i pewnie będziecie obstawiać przy sony, ale może znajdzie się ktoś obiektywny....
Chce zmienić alphe 300+minolta 50mm. 1.7f+tamron 17-50 f2.8 i hvl-58 na któryś z w/w aparatów i kompletnie nie wiem który wybrać. Z jednej strony jestem przyzwyczajony do sonego, ale denerwują mnie jego szumy i dość wolna praca af. no i ogolnie ostatnio mi szwankuje...dlatego tez myślę o zmianie.
Sony 850 oferuje pełną klatkę ale później ceny obiektywów mnie dobiją, Bo z moich to chyba tylko minoltę mogę podpiąć?
co sądzicie o w/w aparatach?
Pozdrawiam Leszek
Świadczy o tym że obiektywnych forumowiczów można policzyć na palcach jednej ręki.
Foters napisał(a):
Świadczy o tym że obiektywnych forumowiczów można policzyć na palcach jednej ręki.
Ja znam Sony i dlatego nie zachwalam.
A ja uwazam, ze to dobry wybor i dziwia mnie wypowiedzi, zeby nikon D300 mial jakiekolwiek problemy z wymienionymi wyzej obiektywami. Znam kilku ludzi, ktorzy robia tą puszka zdjecia i żaden z nich nigdy nie mial tego typu problemow.
Foters napisał(a):
Foters napisał(a):
Jeśli ci dobrze leży w łapkach a jego możliwości ci odpowiadają bierz Nikona a będziesz zadowolony, na tym forum nic dobrego się nie dowiesz.
Foters napisał(a):
Ja znam Sony i dlatego nie zachwalam.
Bo nie rozumiem dlaczego krytykuje się inny system za jakieś wady które się zdarzają skoro takie same wady zdarzają się też w Sony. Na tym forum są też posty opisujące FF/BF np. w A700 i co z tego ?
Foters napisał(a):
Bo nie rozumiem dlaczego krytykuje się inny system za jakieś wady które się zdarzają skoro takie same wady zdarzają się też w Sony. Na tym forum są też posty opisujące FF/BF np. w A700 i co z tego ?
Niestety muszę cię wyprowadzić z błędu. Nie zapisałem się na to forum tylko po żeby sobie poużywać, korzystam z tego systemu A100, A700 chociaż A100 już sprzedałem i mam takie samo prawo jak inni użytkownicy zachwalać lub krytykować ten system.
Foters napisał(a):
Niestety muszę cię wyprowadzić z błędu. Nie zapisałem się na to forum tylko po żeby sobie poużywać, korzystam z tego systemu A100, A700 chociaż A100 już sprzedałem i mam takie samo prawo jak inni użytkownicy zachwalać lub krytykować ten system.
Foters napisał(a):