anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

canon 7d nikon d300 czy sony alpha850?

czb.lechu
Początkujący

canon 7d nikon d300 czy sony alpha850?

Witam wiem, że jest to forum sony i pewnie będziecie obstawiać przy sony, ale może znajdzie się ktoś obiektywny....

Chce zmienić alphe 300+minolta 50mm. 1.7f+tamron 17-50 f2.8 i hvl-58 na któryś z w/w aparatów i kompletnie nie wiem który wybrać. Z jednej strony jestem przyzwyczajony do sonego, ale denerwują mnie jego szumy i dość wolna praca af. no i ogolnie ostatnio mi szwankuje...dlatego tez myślę o zmianie.
Sony 850 oferuje pełną klatkę ale później ceny obiektywów mnie dobiją, Bo z moich to chyba tylko minoltę mogę podpiąć?

co sądzicie o w/w aparatach?

Pozdrawiam Leszek

78 ODPOW. 78
Foters
Początkujący

Jesteś bardzo zarozumiałym człowiekiem, oceniasz innych nie znając ich. Przestań wypisywać te bzdury bo się ośmieszasz, a pisząc że źle o mnie świadczy to że jestem użytkownikiem tego systemu w co wątpisz i jak to nazwałeś opluwam go jadem umacnia mnie w przekonaniu o braku obiektywizmu na tym forum. Przynajmniej nie udaję że ten system nie ma żadnych wad i w przeciwieństwie do innych nic nie udaję.

Foters
Początkujący

Creatoor odpowiem i tobie. Nigdy nie wychwalałem pod niebiosa na tym forum innych systemów więc przestań pisać bzdury.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Foters napisał(a):

Jesteś bardzo zarozumiałym człowiekiem, oceniasz innych nie znając ich. Przestań wypisywać te bzdury

Proponuję ostudzić emocje.
To tylko sprzęt, nie ma o co kopii kruszyć, a zaczynasz wycieczki osobiste, których nie będziemy tolerować :c17

Foters
Początkujący

Tak masz rację to tylko sprzęt, a wycieczki osobiste mogą robić tylko ci co o Sony piszą w samych superlatywach im wolno pisać wszystko. A nawiasem mówiąc wyrazy zarozumiały oraz bzdury nie są niczym nadzwyczajnym i normalnie funkcjonują w polskim słownictwie.

profile.country.en_PL.title
tompacan
Nowicjusz

Hmmm, pełnia sie zbliża? :slight_smile:

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

tompac napisał(a):

Hmmm, pełnia sie zbliża? :slight_smile:

no właśnie że nie
Pełnia : 06:17 30-sty-2010
3 KwadraTrzecia : 23:48 05-lut-2010
Nów : 02:51 14-lut-2010
1 KwadraPierwsza : 00:42 22-lut-2010
Pełnia : 16:38 28-lut-2010

i to jest zastanawiające :c18

profile.country.en_PL.title
tompacan
Nowicjusz

SZFENDAK napisał(a):

i to jest zastanawiające :c18

No może ktoś jest obarczony tygodniową translacją ;)

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

tompac napisał(a):

No może ktoś jest obarczony tygodniową translacją ;)

aaaaa to zmienia postać rzeczy

Azazel-----
Początkujący

Ehh, że chce się Wam tak bić pianę... :c43
Od półtorej strony, zamiast na temat, dyskusja rozgorzała o tym kto wie lepiej przy którym systemie Wikipedia powinna dopisać że jest tym lepszym systemem...
Może by... :c29 http://klubkm.pl/forum/images/smilies/odkurzacz.gif i http://klubkm.pl/forum/images/smilies/rozejm.gif? :)
Niewiele szybszy od canona, szczelniejszy, lepiej mi w ręce leży. Canon 7d jest nowym aparatem i nie sprawdzonym w boju, a nikon opiera sie na d300

Wierzę i życzę zatem byś był zadowolony! :)
D300, choć oczywiście nie pozbawiony jakiś tam braków i wad, ma wiele argumentów by dawać swemu właścicielowi sporo frajdy z robienia zdjęć:)
W moim np przypadku, za każdym razem gdy sięgam po niego do torby, pojawia się u mnie uśmiech, i uśmiecham się tak do siebie jak głupi do sera - ale co z tego?:) Czego więcej miałbym wymagać od aparatu? Fotki robię bo lubię, nie bo muszę;) A to daje mi spory komfort:)
Jak byś miał jakieś pytania na które mógłbym opowiedzieć, albo chciał o szkłach pogadać, to chyba lepiej przenieśmy się na PW/ foum N, co by tu off-top'a nie robić:)

Monty napisał(a):

Jezeli kolega udzielil Ci mega rabatu to widocznie cos z tym Nikonem nie teges. :rolling_eyes:

Niekoniecznie. Co złego jest w możliwości kupienia sprzętu na zerowej marży? :)
Nijak to się przecież ma do jakości/sprawności aparatu - kolega po prostu na nas nie zarabia ;)

To dość powiedzieć że mimo dwóch lat na rynku i astronomicznej jeszcze do nie dawna ceny zakupu, D300 wciąż się sprzedawał... ;)

Szczupic napisał(a):

A ilu obiektywnych użytkowników spotkasz na forum Nikona czy Canona :P
Każdy chwali to co zna :)

Heh - wiesz, tam akurat nie do końca tak jest:) Jak ktoś pyta czy np Nikon to dobry aparat, pierwszego posta dostaje długiego z listą zalet. Drugiego, jeszcze dłuższego z listą wad:) Nikoniarze wzdychają do Canonowskich L'ek, do barw i odcieni skóry w C5D (wiem że barwami można na kompie manipulować, coś w tym jednak musi być skoro często słychać takie głosy), i pewnie paru innych rzeczy. Podobnie wrażenie odniosłem na CB, gdzie czasem wzdycha się do Nikona.... Paradoks? Ale co ciekawe i istotne, jedni i drudzy coraz śmielej spoglądają na Sony, podobają im się poszczególne technologie, rozwiązania, funkcjonalności...a przyjdzie zapewne chwila że cały system będą cenili ;)

nemesis napisał(a):

Mimo wszystko TO forum jest najbardziej obiektywne ze wszystkich systemowych

Udowodnij, proszę :)

No chyba że zgodzisz się, że żadne skrajne opinie nie są specjalnie miarodajne, i zazwyczaj nie wnoszą niczego dobrego... :)

bono-----
Początkujący

tompac napisał(a):

Matti napisał(a):

7D ostrzy o wiele szybciej niz A900 😃

Sprawdzałeś czy tylko powtarzasz to co sobie koledzy dla poprawy humoru wymyślili?

Na portalu popphoto.com sprawdzili i jakoś nie potwierdzili tej tezy.
Na podstawie ich danych wychodzi cos takiego.

http://img62.imageshack.us/img62/6003/8507d.jpg

to potwierdza moje wczesniejsze badania na oko. mity o AF to bajki z ktorych trudno sie juz smiac. wspomnianego nikosia testowalem, owszem robi zdjecia - jak kazdy aparat.

zreszta domyslam sie ,ze to tylko bicie piany. tutaj nie chodzi o to, ktory aparat jest lepszy, czy robi lepsze zdjecia ( a to nie to samo), tanszy czy drozszy. tutaj chodzi o napis na pryzmacie, o to, ktory aparat zrobi wieksze wrazenie. myle sie?

aktualnie woze swoje boskie cialo testowym samochodem. pali srednio 4,5 litra, wyciaga 170 na godzine,po dziurach wyprzedza nawet ferrari, polyka je jak poduszkowiec, ma najwieksze wnetrze w swojej klasie, nie chce sie psuc i kosztuje 30% mniej od konkurencji - majac wszystko co trzeba w srodku. na swiecie jest hitem, w polsce sprzedaje sie kiespko. no bo kto by chcial jezdzic samochodem dacia? :c31

i nie ma w nim ani jednej rumunskiej czesci. a jednak.