anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Czarne pierwsze zdjęcie po włączeniu aparatu!

profile.country.pl_PL.title
macieknowak
Nowicjusz

Czarne pierwsze zdjęcie po włączeniu aparatu!

Moja A500 od jakiegosć czasu robi pierwsze zdjęcie (po włączeniu aparatu) całkowicie czarne. Co ciekawe dzieje sie tak nie zawsze po właczeniu aparatu ale, jak zauważyłem, dopiero po jakimś dłuzszym czasie nieuzywania aparatu (kilka godzin). Kolejne zdjęcia w danej sesji aparat juz robi normalnie. Czy ktoś może się z tym juz spotkał i wie co może byc przyczyną i czy trzeba dac aparat od razu do serwisu czy jest na to jakas porada.

35 ODPOW. 35
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Proponuje kontakt z serwisem C.S.I. Najlepiej spakować i wysłać kurierem z załączonym opisem. Szczególnie jak aparat na gwarancji. To jest uleczalne. Za 2-3 dni będziesz go miał z powrotem :)

------------------------------
fotoamator
acinloop
Nowicjusz

A może to wina karty pamięci? :c18 Np: nieszczęsnych kingston'ów.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

acinloop napisał(a):

A może to wina karty pamięci? :c18 Np: nieszczęsnych kingston'ów.

Raczej nie. Spotkałem się z takim przypadkiem w testowym modelu - prawdopodobnie ma to coś wspólnego z migawką. (T.zn. po włączeniu, lub długiej bezczynności - stand by - pierwsze zdjęcie było zazwyczaj - nie zawsze - czarne)

------------------------------
fotoamator
ronie-----
Początkujący

Mam dokładnie tak samo, a raz jako pierwsze zdjęcie zrobiło mi się do połowy czarne, druga połowa to było to co chciałem uchwycić.
Czy kolega Maciek zdecydował się wysłać aparat do serwisu ?

macieknowak
Nowicjusz

No to dzięki za informacje wszystkim i wysyłam aparat do serwisu (to nie wina karty bo próbowałem z róznymi i bez zmiany).

jogorzk
Początkujący

macieknowak napisał(a):

No to dzięki za informacje wszystkim i wysyłam aparat do serwisu (to nie wina karty bo próbowałem z róznymi i bez zmiany).

No i co powiedzieli?

MARCUS68-----
Początkujący

Też mam to samo i wystepuje to coraz częściej.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

MARCUS68 napisał(a):

Też mam to samo i wystepuje to coraz częściej.

na co czekacie ?
kontaktujcie się z autoryzowanym serwisem C.S.I. FOTO I VIDEO
Dane kontaktowe:
C.S.I. Foto i Video
Ul. Żytnia 15
01-015 Warszawa
www.e-csi.pl
e-mail: info@e-csi.pl
tel. 022 3792090

Początkujący

Narazie muszę się tak męczyć,bo nie mogę zostać na 3 tyg. bez aparatu.Gwarancja jeszcze przez ponad rok,może się zepsuje do końca,wtedy wyślę.Nawala jeszcze przycisk spustu migawki jak już pisałem.Trafiłem jakiś felerny egzemplarz.Sprzedać teraz szkoda,bo za duża strata. :(