Podziel się wrażeniami!
Moja A500 od jakiegosć czasu robi pierwsze zdjęcie (po włączeniu aparatu) całkowicie czarne. Co ciekawe dzieje sie tak nie zawsze po właczeniu aparatu ale, jak zauważyłem, dopiero po jakimś dłuzszym czasie nieuzywania aparatu (kilka godzin). Kolejne zdjęcia w danej sesji aparat juz robi normalnie. Czy ktoś może się z tym juz spotkał i wie co może byc przyczyną i czy trzeba dac aparat od razu do serwisu czy jest na to jakas porada.
27 sierpnia 2009 roku kris założył wątek o nowych aparatach A500/A550 - w sklepach pojawiły się nieco później.
Od października 2009 na wszystkie lustrzanki Sony udziela 2letniej gwarancji - sprawdź datę zakupu - znajdź paragon. Być może masz jeszcze sprzęt na gwarancji.
uuu, chłopoki z CSI bez marudzenia wymienili migawkę, fajno
a ja po przeprowadzce nie mogę znaleźć rachunku Teraz nie pamiętam kiedy dokładnie ją kupiłem ale w Sulejowie (czyli marzec) już ją miałem. Coś mi się kojarzy grudzień/styczeń ;/
lordkain napisał(a):
uuu, chłopoki z CSI bez marudzenia wymienili migawkę, fajno
Czy ktoś już wymieniał migawkę poza gwarancją? Ile to kosztuje?
Serwis niestety nie chce podać ceny usunięcia tej usterki bez dostarczenia aparatu.
Usterka niestety znowu mi się objawiła i teraz praktycznie przy każdym włączeniu pierwsze zdjęcie czarne
Trzeba było wysyłać do serwisu jak radzili dobrzy ludzie.No ale jak to mówią "Mądry Polak po szkodzie"
lordkain napisał(a):
Masakra, to jakaś zmora.
Też po 2 miesiącach posiadania a500 mam czarną pierwszą fote. Widać że modele 500 i 550 w tym względzie są wadliwe. Pytanie tylko takie, czy po wymianie nowa migawka nie robi za chwilę takich samych jaj. Bo jeśli po wymianie za 2-3 miechy będzie to samo to trochę lipka. Czy może powiedzieć ktoś kto miał wymienioną migawkę, czy problem nie wrócił? Czy tylko te wbudowane fabrycznie siadają, a te wymienione są już ok?