anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

czerwone plamki

xaeross
Początkujący

czerwone plamki

Czy ktoś spotkał się z powyższym błędem? Zauważyłem, że na niektórych zdjęciach są czerwone plamki. zawsze w tych samych miejscach chociaż na różnych zdjęciach. Czy to problem pyłków na szkle, lustrze czy błąd matrycy?

51 ODPOW. 51
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

tośmy się dogadali ;)

bardzo mi przykro, ale ja nie wiem jak działa SONY UK (serwis sprzętu), tak więc nie pomogę.

Początkujący

jak mówiłem, przejdę się do sony centre, i zobacze co oni na to, jak nie pomoże to do sklepu gdzie kupiłem aparat. a w miedzy czasie spróboje się skontaktowac z sony online

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

xaeross napisał(a):

jak mówiłem, przejdę się do sony centre, i zobacze co oni na to, jak nie pomoże to do sklepu gdzie kupiłem aparat. a w miedzy czasie spróboje się skontaktowac z sony online

słusznie :smileythumbsup:

Lajam.
Expert

xaeross napisał(a):

tiaa... warszawa.. a moze liverpool :) ?? bo tutaj właśnie mieszkam

Gdybyś umieścił takie info w profilu nie było by pytań ;)

A to w UK niestety nie wiem jak to się wszystko odbywa. Życzę powodzenia w takim razie :)

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Lajam napisał(a):

xaeross napisał(a):

tiaa... warszawa.. a moze liverpool :) ?? bo tutaj właśnie mieszkam

Gdybyś umieścił takie info w profilu nie było by pytań ;)
:)

W profilu Ty też nie masz takiego info Lajamie ;)
Temat mnie zainteresował, albowiem też mi się pokazują na nocnych zdjęciach gorące piksele zwłaszcza tam gdzie motyw jest czarny (czas ca. od pół minuty wzwyż). Na szczęście po obróbce są już niewidoczne. Muszę ew. sprawdzić Twój trick Lajamie jeśli będzie to mi sprawiać problem w przyszłości.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Tomek69N napisał(a):

Na szczęście po obróbce są już niewidoczne. Muszę ew. sprawdzić Twój trick Lajamie jeśli będzie to mi sprawiać problem w przyszłości.

Ja trick robiłem tylko jak jeszcze się przejmowałem tymi kropkami. Czyli kiedy człowiek bardziej niż na zdjęciach skupia się na sprzęcie :smileyhappy:

Teraz to nadzwyczajnej ignoruję, mam ciekawsze zajęcia niż studiowanie zdjęć w 100 czy 200% powiększeniu, a jak coś faktycznie przeszkadza to stempel czy łatka szybko rozwiązują problem. :smileythumbsup:

xaeross
Początkujący

no dobra.. to opisze co załatwiłem.
wczoraj w nocy wysłałem wiadomość do sony.co.uk z opisem problemu i fotka.. dzisiaj zadzwonili i jakiś technik mnie poprowadził przez odpalenie mapowania pixeli.. ale spoko niech mu będzie :) niespodzianka - nie poprawiło się ;/
przełączył mnie do działu reklamacji gdzie miła pani zauważyła że do sony center mam mniej zin 150m.. no w sumie prawda.. i ze mogę oddać tam i ciągu do 2 tygodni mi to naprawia.. ale jak zaznaczyłem ze mam to cudo dopiero tydzień to zaproponowała żeby skontaktować się bezpośrednio ze sklepem - dłuższy spacer.. 600-800m.. no nic.. dzisiaj zaraz po pracy - tuz przed zamknięciem sklepu wparowałem opisałem sprawę i.. lipa ;/ nie mieli na wymianę bo jak by mieli to od reki dostałbym nowe pudełko. jutro z rana jak otworzą im centrale to zamówią, oddzwonią i potwierdza kiedy mam się zgłosić żeby wymienić.. (moje pudełko przyniosłem z powrotem do domu) w sumie zaproponowano mi tez wymianę z dopłata na kit z dwoma obiektywami. ten kosztował mnie 630 fontów.. ale za 2 obiektyw 55-200 wychodziło 150 funtów dopłaty. wiec nie bardzo :) Sony tutaj ma obiektyw 75-300 za 178 ale dają cashback 50 wiec cena jest taka sama jak sigmy 70-300 bez apo.. bo z apo kosztuje 175. zeiss 70-300 w tym samym sklepie to koszt 500.. wiec gratulować sony'emu pomysłu i planu, że z sigma apo konkurować nie mogą tym tańszym obiektywem więc wyrównali cene do sigmy bez apo.. bo te już są bardziej porównywalne. szkoda tylko ze zeiss kosztuje aż tyle.. może ktoś wie czy ta cena zejdzie do akceptowalnych 300?

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

xaeross napisał(a):

zeiss 70-300 w tym samym sklepie to koszt 500..

to nie jest zeiss tylko Sony AF 70-300 f/4.5-5.6G SSM ;)
to jest dobra cena patrząc na cenę w Polsce ;)

Pozdrawia Starosta :grin:
profile.country.pl_PL.title
alcazarc
Początkujący

no tak bo cena w Polsce jest chora...

xaeross
Początkujący

no faktycznie w polsce wychodzi cena 750 funtow :) niefajnie! dla mnie 500 to za duzo bo to ma byc do zabawy a nie do pracy.. gdybym mial tym zarabiac to nie ma sprawy.. a tak to po prostu bez sensu. 175 to cena jaka chcialbym wydac na tego typy obiektyw.. no.. tyle kosztuje sigma apo.. ale jezeli sony zrobilo by cos porownywalnej jakosci to nawet 200 dam za przywiazanie do firmy. 125 funtow kosztuje to 75-300 sony.. ale zrobilem kilka fotek w sklepie i mi sie nie podobalo..sigmy niestety do sony akurat chwilowo nie bylo... blablabla maslo maslane.. grafomania mi sie wlaczyla. sorry!
wiec na zupelnie powaznie czy jest na forum ktos kto sie moze orientowac w tym co sony planuje w najblizszym czasie wypuscic na rynek.. i czy bedzie wlasnie jakis taki podobny obiektyw?