anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

czerwone plamki

xaeross
Początkujący

czerwone plamki

Czy ktoś spotkał się z powyższym błędem? Zauważyłem, że na niektórych zdjęciach są czerwone plamki. zawsze w tych samych miejscach chociaż na różnych zdjęciach. Czy to problem pyłków na szkle, lustrze czy błąd matrycy?

51 ODPOW. 51
profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

jeżeli Ci SAL 75-300 nie pasuje to bierz sigmę 70-300 APO
nie masz co czekać na to aż Sony coś wypuści, bo jest w czym wybierać :thumbsup: to Ty decydujesz ;)

Pozdrawia Starosta :grin:
xaeross
Początkujący

no tak..tylko ze ja to musze miec dopiero w lutym.. czyli jeszcze chwila :) mam czas poszukac lepszej oferty niz 175 za ten obiektyw

Starosta.
Początkujący

xaeross napisał(a):

no tak..tylko ze ja to musze miec dopiero w lutym..

Tego to ja nie wiedziałem :smileyrolleyes:
Jak masz czas to szukaj aż będzie to czego chcesz :smileythumbsup:

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

xaeross napisał(a):

no.. tyle kosztuje sigma apo.. ale jezeli sony zrobilo by cos porownywalnej jakosci to nawet 200 dam za przywiazanie do firmy.

Jeśli uważasz, że Sigma 70-300/4-5.6 APO jest odpowiednikiem Sony 70-300/4.5-5.6 G SSM to się niestety mylisz. Sigma pod żadnym względem oprócz ceny i uzyskiwanej skali odwzorowania nie jest lepsza.

Sony całkiem niedawno wypuściło 70-300 więc w tym zakresie chyba nieprędko zobaczymy kolejne szkiełko, szczególnie że ów obiektyw jest naprawdę znakomity. :smileythumbsup:

xaeross
Początkujący

zupelnie nie jest podobna. Chodzi mi o to ze sony 75-300 jest troche podobny do sigmy bez apo.. za to sigma z apo jest cenowo odpowiednia dla mnie :) sony 70-300 to zabawka w cenie ktorej nie chce placic bo nie jest mi takie cudo potrzebne.. fajnie by bylo znalesc cos podobnej jakosci ale w rozsadnej cenie. a zakladam ze sony zainteresuje ten kawalek rynku na ktorym wlasnie sigma apo wygrywa i byc moze zaoferuje jakas alternatywe. przejzalem pare obiektywow, mnustwo testow opinii itp.. i jestem pewien ze w cenie do 200 sigma apo jakos 70-300 wygrywa.. a jako ze sony w tej samej cenie oferowalo 75-300 a ostatnio (miesiac temu bodajze) opuscilo cene o 50 funciakow.. wiec obnizylo poprzeczke dla swojego obiektywu i przywrownalo go do sigmy bez apo. Po prostu ciekaw jestem czy to zagranie ma na celu przygotowanie rynku pod cos nowego czy po prostu oddanie pola lepszemu

xaeross
Początkujący

update.. dzisiaj odebrałem nowy aparat.. i ma 2 zepsute pixele.. jeden niebieski i jeden biały.. co prawda w rogu.. i się zastanawiam czy reklamować dalej czy na razie sobie odpuścić.. i pobawić się w to po świętach :)

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

xaeross napisał(a):

i się zastanawiam czy reklamować dalej czy na razie sobie odpuścić..

Zacznij robić zdjęcia, a nie testować aparat na hot pixele - trudno spotkać egzemplarz, który by takich nie posiadał... ;)

Starosta.
Początkujący

Gdybym miał reklamować hot piksele to chyba bym cały rok poświęcił na reklamacje ;)

Ważne jest to, że na odbitkach tego nie widać :)

xaeross
Początkujący

no dobra.. w sumie :) a jeden martwy pixel na wyświetlaczu :) ?? no co.. ja techno-fetyszysta jestem :P

luvr-----
Początkujący

xaeross napisał(a):

no co.. ja techno-fetyszysta jestem :P

biedna twoja druga polowka 8-)