Podziel się wrażeniami!
Witam ....powiedzcie mi jak wyczyscic matryce w A200 bo mam plamki na zdjeciach i zapewne to matryca bo obiektyw jest czysciutki bez zadnego pylku...czytalem w instrukcji aparatu ale kurde jest to jakos dziwnie opisane...czyli mam rozumiec ze bateria ma byc bnaladowana...wlaczyc z menu czyszczenie sciagnac obiektyw i wyczyscic matryce???
http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=38&t=2184
Na początek możesz sprobować włączyć czyszczenie z menu bez zdejmowania obiektywu, jak nie pomoże to wtedy powtarzasz czynność i używasz gruszki do przedmuchania matrycy (oczywiscie aparat skierowany w dół) i wyłączasz aparat. Jak i to nie pomoże to zostaje mycie na mokro można do tego użyć np. lenspen sensorklear.
dziekuje za pomoc i przepraszam za powtórzenie tematu...Pozdrawiam
zawsze sie tego balem...mam od zimy ten aparat i do tej pory nie czyscilem bo nie bylo wymagane ale teraz piojawily sie plamki po zrobieniu zdjecia...przy przyslonie 18...bo robie zdjecia makro...bylem dzisiaj mimo wiatryu udalo mi sie zrobic fajne zdjecia Biedronki ale te plamki i dupa nikomu nie pokaze zdjec bo wstyd;p z takimi plamami;p
Na początek możesz sprobować włączyć czyszczenie z menu bez zdejmowania obiektywu, ...
Ja mam wrażenie (tez chyba gdzies przeczytalem) że wtedy aparat trzęsie bardziej, a spróbowac nie zaszkodzi
Ja mam wrażenie (tez chyba gdzies przeczytalem) gdzie? że wtedy aparat trzęsie bardziej, a spróbowac nie zaszkodzi
słychać, że mocniej otrząsa
Tadeusz napisał(a):
Ja mam wrażenie (tez chyba gdzies przeczytalem) gdzie? że wtedy aparat trzęsie bardziej, a spróbowac nie zaszkodzi