Podziel się wrażeniami!
Witam ....powiedzcie mi jak wyczyscic matryce w A200 bo mam plamki na zdjeciach i zapewne to matryca bo obiektyw jest czysciutki bez zadnego pylku...czytalem w instrukcji aparatu ale kurde jest to jakos dziwnie opisane...czyli mam rozumiec ze bateria ma byc bnaladowana...wlaczyc z menu czyszczenie sciagnac obiektyw i wyczyscic matryce???
jeśli "Ten maziaczek" to oryginalny Lenspen sensorklear to nie pozostawia ŻADNYCH SMUG
i jest idealny na tłuste itp. plamki
ja kupiłem ten
dobrze kupiłeś
masz wersję 1-wszą.
druga jest mniejsza i zgina się - dzięki czemu łatwiej operować i nie zasłaniać sobie światła
no to mam nadzieję, że doprowadzę filtr do ładu
ok, mam już tego pena. jak tego używać? tzn. konkretnie jak potraktować tym matrycę? powierzchnią całej końcówki czy jakoś inaczej? sory ale instrukcja jest nad wyraz lakoniczna
Lajam pięknie to wytłumaczył Bubu:
Lajam napisał(a):
Dziewczynkom radzę używać mniej więcej tyle siły, co przy malowaniu paznokci, czyli delikatne pocią......
luz, w szkole pisałem ikony to mniej więcej wiem o co biega
Spokojnie, weź gruszkę, musi być bez talku w srodku bo narobisz sobie więcej kłopotów. Naładuj baterie. Ustaw aparat na statywie ( ja robie to ręcznie ) musi być skierowany w dół. zdejmij obiektyw i odpal funkcje czyszczenia matrycy w menue ( podnosi automatycznie lustro i odkrywa matryce ). Przedmuchaj intensywnie komore aparatu gruszką ale nie wkładaj jej do aparatu. Mi zajmuje to często 10 min. także bolą palce;) ale zwykle działa. Ja także mam a200 od zimy i już musiałem czyścić kilka ładnych razy, także powodzenia. ( tak to jest jak sie zmienia obiektywy, potem - czyszczenie matrycy co tydzień ale się przyzwyczaisz. Pozdrawiam
A jak mam paprocha na matówce to go penem? Bo jakoś grucha nie pomaga, kropla chiba.