anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Doradźcie

profile.country.pl_PL.title
mapasja
Początkujący

Doradźcie

hejka hejka :c37
Dawno mnie nie było, ale piszę, bo chcę prosić o poradę.
Jestem na etapie poszukiwania lustrzanki i mam chęć na jej zakup.
Jednak nie mogę się zdecydować. :c3
Mam chętkę na ALFĘ 380. ale nie wiem.... :c18
jestem amatorką, ale chciałabym kupić coś porządnego, co pozwoli mi rozwinąć moje umiejętności i poszerzyć wiedzę. Jak już mam wydać tyle kasy to na coś lepsiejszego ( ale w ramach rozsądku oczywiście)...
Widzę, że tu się zagląda, dlatego tu pytam :)
Doradźcie.

Pozdrawiam i z góry dzięki. :c20

123 ODPOW. 123
Methos-----
Początkujący

Nie, nie powiedziałem, że wiem iż będzie mnie stać ... hmm może tak zabrzmiało ale nie to miałem na myśli. Po prostu obserwując rynek sprzętu elektronicznego wiem, że to co dziś jest 'ach, ech', kosztuję wiele 'na górkę' i dziś nie mogę sobie na to pozwolić (chyba że raty, pożyczka itp) to za max rok będzie dla mnie dostępne. A już na start jakiś 'drobne' będą ponieważ sprzedam obecnie posiadany aparat - oczywiście jeśli zajdzie taka potrzeba. Na pewno i tak znajdzie się ktoś, kto 'ozłoci' mój używany sprzęt i będzie z niego zadowolony i zachwycony, iż nadarzyła się okazja kupić świetną lustrzankę za niską kwotę .... itp
No ale odbiegam od tematu.

Liczę na to, iż zakupisz a500 i pochwalisz się fotami. Do tego poczekam na Twoją opinię opisową i przykładową jak się sprawuje ww obiektyw. Osobiście się zastanawiam nad wyborem pomiędzy tym tu zaproponowanym, a Tamronem 28-300mm

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Methos napisał(a):

Osobiście się zastanawiam nad wyborem pomiędzy tym tu zaproponowanym, a Tamronem 28-300mm

A myślałeś o SONY 18-250? 250 to prawie 300 (te 50mm na długim końcu nie robi różnicy), natomiast poniżej 28mm będzie Ci brakować szerokiego kąta.
BTW - Używałem tego szkła (18-250) przez ponad miesiąc i uważam, że jest zupełnie przyzwoite.

------------------------------
fotoamator
Methos-----
Początkujący

Hmm również ciekawa podpowiedź - dziękuję.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

mapasja - piszesz, że planujesz używać lustrzanki przez dłuższy czas - rozważ zakup 5letniej Gwarancji Extra. Fakt troszkę kosztuje, ale śpisz spokojnie :)

mapasja
Początkujący

Witam
Po długiej nieobecności...
Po czasie poszukiwań, rozważań...
po kłótniach w sklepach fotograficznych i błaganiach o sprzedaż mojej wymarzonej alphy, musiałam odczekać aż kasa się uzbiera, nikt nie chciał dać na raty :(
No w każdym razie- kupiłam.
Jest to Alpha 500.
:):):):) :D :c34 :c34 :c34 :c34 :nauseated_face:
w końcu :)
Na razie z 18-55 SAM, ale jakoś się sprawdza, później się zobaczy...
póki co nie żałuję.
W fotojokerze zrobili promocję na 1999 zł, jak to zobaczyłam, myślałam, że zniosę jajo, musiałam ją mieć!
w media markt też jest ta promocja w tej cenie.
Taniej na pewno bym nie spotkała,
w pewnym momencie o mały włos, niemalże, kupiłabym Nikona D5000....ale później mi przeszło na szczęście, bo tamten tej alphie nie dorównuje :) nawet cenowo jest droższy teraz.
Tak więc wrzucam jedno z pierwszych fotek z nowego lustra, reszta do wglądu w mojej galerii :)
Pozdrawiam wszystkich,a szczególnie tych, którzy byli za 500-tką i mnie wspierali.
I pozdrawiam Tadeusza, który na samym początku powiedział, że czuje, że wybór padnie na 500tkę z 18-55 SAM. :)
To człowiek wizjoner, słuchajcie się go :) :thumbsup:

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

wow!
gratulacje i miłego użytkowania :D

mapasja
Początkujący

Coś wielkie to zdjęcie wrzuciłam :)
było i tak większe, zmniejszyłam i -jak zwykle, straciło już na jakości...
Jak to zrobić, żeby po zmniejszeniu nie zmieniało się aż tak diametralnie?

kris napisał(a):

wow!
gratulacje i miłego użytkowania :D

Dzięki Kris :)
p.s.
Nooooo jakbyście się osłuchali jak psioczą na to sony, oj psioczą....ale ja zostałam przy swoim :) :smileythumbsup:

Starosta.
Początkujący

mapasja - gratuluje :c4

mapasja napisał(a):

p.s.
Nooooo jakbyście się osłuchali jak psioczą na to sony, oj psioczą....ale ja zostałam przy swoim :) :thumbsup:

Żadna nowość :smileyrolleyes:
Ale po pewnym czasie już nie zwracasz na to uwagi :c20

Pozdrawia Starosta :grin:
AdiQa-----
Początkujący

Gratuluję zakupu i życzę dużo radości z fotografowania tą alphą :thumbsup:

P.S. niech sobie tam psioczą, tak naprawdę robią to głównie Ci, którzy nie mają zbyt wielkiego pojęcia o tym co mówią :rolling_eyes:

mapasja
Początkujący

Dzięki Starosta - mądry masz opis :)
Dzięki AdiQa :)