Podziel się wrażeniami!
hejka hejka
Dawno mnie nie było, ale piszę, bo chcę prosić o poradę.
Jestem na etapie poszukiwania lustrzanki i mam chęć na jej zakup.
Jednak nie mogę się zdecydować.
Mam chętkę na ALFĘ 380. ale nie wiem....
jestem amatorką, ale chciałabym kupić coś porządnego, co pozwoli mi rozwinąć moje umiejętności i poszerzyć wiedzę. Jak już mam wydać tyle kasy to na coś lepsiejszego ( ale w ramach rozsądku oczywiście)...
Widzę, że tu się zagląda, dlatego tu pytam
Doradźcie.
Pozdrawiam i z góry dzięki.
Tomek69N napisał(a):
Sam kiedyś namyślałem się czy nie kupić egzemplarza powystawowego.
witam witam
słuchajcie słuchajcie.
kaska się zbiera i po świętach jadę po zakup )
jednak teraz dorwałam ulotke i widzę A450 o której wcześniej wogóle nie myślałam...
czym się różni od 500tki?oprócz tego, że jest tańsza nie wiem czemu...
ma HDR to co posiada 550tka.Czy 500 -tka ma HDR?
oprócz ilości pikseli nie mogę się dopatrzeć konktrenych różnic, pomóżcie, bo w sumie ta 450tka tez jest fajna...
ja jakoś myślałam od początku, że ona ma za duży ekran LCD sale nie ma az tak dużego, 2,7 cali to chyba standar taki nie?
Czy 450 ma podgląd na zywo i uchylny ekran?
wiem, ze mogę o tym poczytać i znaleźć,ale przecież też mogę tu spytać, prędzej mi odpowiecie niż ja znajdę
A TU byłaś?
- 500 ma HDR,
- troszkę większy wyświetlacz (3 cale) od 450,
- uchylny ekran - brak w 450 (mnie się przydaje )
- jest tańsza
to takie odpowiedzi na szybko
Firianus napisał(a):
A TU byłaś?
mapasja napisał(a):
a 450 nie ma HDR?.....bo czytałam , że ma.
a 500 nie ma, pomyliło Ci się z 550.
Bawiłem się 450 na plenerze Sony i powiem: Zacny aparacik
Nowy interfejs, szczególnie ten pod klawiszem Fn to bardzo miła odmiana, szumy na zdjęciach to coś zupełnie innego niż w Alfach 2/3xx, wizjerek też niezły - taki jak w mojej A200 czyli ujdzie - tutaj jest chyba największa przewaga 450 nad 5xx - odrobinę większy wizjer... dla mnie tez z 5xx jest jednak troszkę za mały, ale to chyba kwestia przyzwyczajenia do tego konkretnego... rozmiaru.
Jedyne czego mi brakowało to uchylny ekranik - przy zdjęciach na statywie w zimie bardzo fajna sprawa
450 od 500 różni się: Matrycą, ilością klatek na sekundę, uchylnym LCD, czasem pracy na akumulatorze i wagą.
mam 500 i HDR ma! więc nie wiem skąd Twoja stwierdzenie
Witam
Jako, że byłem w podobnym dylemacie z m-c temu (przesiadka z Minolty Z3) odpowiem w tym temacie - mimo iż widzę, że już obrałaś ścieżkę
Postanowiłem zakupić body, które w stosunku cena/jakość będzie najbardziej wyważona, a później do tego konkretny obiektyw. Długo nie czekając nadarzyła się okazja i zakupiłem nówkę a330+18-55mm za 1500zł.
Przesiadka z kompaktu na lustrzankę - to już duży przeskok i aparat cały czas poznaję. Sądzę (moje osobiste zdanie), iż kupując coś z wyższej półki na dzień dzisiejszy i tak bym tego nie wykorzystał - a później, kiedy już będę na tyle 'dojrzałym' użytkownikiem lustrzanki aparat po prostu wymienię na wyższy model bez obaw, że nie wyk jego wszystkich funkcji. A obiektyw/y już będę miał
Ale oczywiście to moje czyny i moje przemyślenia. Wybór należy do Ciebie - mojapasjo.
Methos napisał(a):
kiedy już będę na tyle 'dojrzałym' użytkownikiem lustrzanki aparat po prostu wymienię na wyższy model bez obaw, że nie wyk jego wszystkich funkcji. A obiektyw/y już będę miał