Podziel się wrażeniami!
Postanowiłem do mojej 350 dokupić jakiś dobry obiekty bo narazie mam tylko standardowy. Jaki polecacie? Fotografuje praktycznie wszystko. Jeżeli chodzi o cene to nie ma ona większego zanczenia.
destin6 napisał(a):
Jeżeli chodzi o cene to nie ma ona większego zanczenia.
fajne te obiektywy tylko raczej dla początkującego się nie przydadzą
destin6 napisał(a):
fajne te obiektywy tylko raczej dla początkującego się nie przydadzą
dopiero się ucze fotografować więc na co mi taki wielki obiektyw! Chodzi mi o to żeby był lepszy od standardowego ale bez przsady
To może sprecyzuj swoje pytanie. Jaki zakres ogniskowych cię interesuje i co chcesz fotografować. Będzie łatwiej Ci pomóc.
Albo zerknij tutaj: LINK
Kup sobie Sigme 70-300 APO DG Macro
Jak na taki zakres ogniskowej, mały, lekki, poreczny obiektyw
I w cale nie taki drogi w 1000zł zmiescisz sie spokojnie
Jeśli nie potrzebujesz obiektywu o długiej ogniskowym ale o zakresie "do wszystkiego" i ma być lepszym szkłem niż kit, to może obiektyw polecany w temacie viewtopic.php?f=38&t=2331" target="_blank , a konkretnie 16-105mm ?
destin6 napisał(a):
Postanowiłem do mojej 350 dokupić jakiś dobry obiekty bo narazie mam tylko standardowy. Jaki polecacie? Fotografuje praktycznie wszystko. Jeżeli chodzi o cene to nie ma ona większego zanczenia.
nie doprecowałeś czego potrzebujesz.
Jak coś jeszcze w zastępstwie kita to 16-105 lub 16-80ZA
Jak coś jeszcze - bo mam za krótko - to Sigma 70300 APO lub SAL70300GSSM
Jak coś jeszcze, bo GO mi brakuje, to 50/1.4 lub poczekać na SAL50/1.8 razem z 30M2.8
Jak coś jeszcze by jeszcze bardziej się zbliżyć do obiektu, to kup sobie Raynoxa 250.
Tyle co uważam
(aha - nie zapomnij o lampie, to nie jest obiektyw, ale u mnie odsunęła potrzebę kupowania jasnych szkieł typu zoom)