Podziel się wrażeniami!
Postanowiłem do mojej 350 dokupić jakiś dobry obiekty bo narazie mam tylko standardowy. Jaki polecacie? Fotografuje praktycznie wszystko. Jeżeli chodzi o cene to nie ma ona większego zanczenia.
Tadeusz napisał(a):
destin6 napisał(a):
Postanowiłem do mojej 350 dokupić jakiś dobry obiekty bo narazie mam tylko standardowy. Jaki polecacie? Fotografuje praktycznie wszystko. Jeżeli chodzi o cene to nie ma ona większego zanczenia.
Słuchaj BuBu, bo dobrze prawi
Jeśli ma to być obiektyw, który ma zastąpić kita to SAL16105 będzie znakomity. Zakres nieco większy (w obie strony) a jakość też nie pozostawia wiele do życzenia.
Oczywiście, jak cena naprawdę nie ma znaczenia i chcesz szkieł najwyższej jakości to popatrz na SAL1635Z.AE, który szeroki kąt do standardu zapewni, do niego SAL2470Z.AE, a z długich jakieś stałeczki, np. SAL85F14Z.AE lub SAL135F18Z.AE. Lub jeden, SAL1680Z.AE a jak będziesz potrzebował tele to dokupisz SAL70200G.AE
Niestety, obiektywy najwyższej jakości są ciężkie. I z tym sie trzeba pogodzić. Bo że drogie to wiesz
a nie lepiej za tą cenę skompletować sobie zestawik? z tego Zeissa skorzystasz jak będziesz miał A900. Lepiej będzie kupić Sigmę 10-20 lub poczekać aż wyjdzie Sigma 10-20/3.5
niestety musze pożegnać się z obiektywek którego wyżej wybrałem ponieważ miałem pilny wydatek Ale dysponuje jeszcze sumą okoł 1000zł i doszedłem do wniosku że przydał by mi się jakiś obiektyw do portretów lub do makro bo tych robie najwięcej
Jak byście mieli jakieś propozycje to piszcie.
wielkie dzięki.
Mój pierwszy obiektyw czyli kitowy właśnie został wysłany do serwisu z powodu awarii Niestety czas naprawy może wynieśc nawet 2 tygodnie a obiektyw mi jest potrzebny na środe
mozesz skorzystac z wypozyczalni Sigmy. podane ceny sa za 3 dni uzytkowania.
ps. najblizej chbya masz do poznania
dzięki za pomoc ale taka opcja odpada bo nie dam rady dojechać do poznania
szkoda że nie dają zastępczych obiektywów xD
a może kup "na ten czas" MAF 35-70 f/4