Podziel się wrażeniami!
Witam mam dylemat....co wybrać A500 czy A380....pomozcie bo juz glupieje bo nie moge się zdecydować....
jeśli to ja miałbym wybierać i byłyby to moje pieniądze: wybrałbym a500 (z racji możliwości dokupienia gripa i kilku innych powodów )
kris napisał(a):
jeśli to ja miałbym wybierać i byłyby to moje pieniądze: wybrałbym a500 (z racji możliwości dokupienia gripa i kilku innych powodów )
zdecydowanie A500... między innymi z powodu Exmor CMOS i paru innych powodów
Ja bym się jeszcze zastanowił nad a450 (tylko to by trzeba było troszkę poczekać)
Nie ma uchylnego ekranu jak a500 ale za to ma matryce od a550 i zdjęcia seryjne 7klatek/s a cena powinna być mniejsza niż a500
Ale jak wybór jest tylko pomiędzy a380 i a500 to bez wahania wybrał bym a500
A500 z uwagi na matrycę CMOS i większą wygodę trzymania. Argument 7 klatek w sekundę przy zablokowanej ostrości nie jest wystarczający
A380 to taki okrojony aparacik, żeby użytkownicy przechodzący z kompaktów nie doznali szoku. Jest to raczej sprzęcik dla kompletnych amatorów. Osoby, które miały już do czynienia z lustrzankami zaczną narzekać na to, że A380 połowę przydatnych funkcji (w tym wybór punktów AF) ma zakopane gdzieś w menu, a osoby początkujące przestraszą się A500, bo ma za dużo guziczków.
Zależy kto czego oczekuje od aparatu.
hecioski napisał(a):
A500 z uwagi na matrycę CMOS i większą wygodę trzymania. Argument 7 klatek w sekundę przy zablokowanej ostrości nie jest wystarczający
Ja polecam 500 stoję przed podobnym wyborem tzn. między 330 a 500 i po dzisiejszym Open House Sony gdzie miałem okazje pobawić się i popróbować te aparaty oraz dużo się o nich dowiedzieć od forumowiczów ZA CO WIELKIE DZIĘKI jestem już pewien że będzie to 500.
Ja tylko doradzę że jak masz troszeczkę więcej pieniędzy to nie kupuj z kitowym obiektywem tylko body i jakieś lepsze szkło.