anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Dylemat A500 czy A380

robert3029
Początkujący

Dylemat A500 czy A380

Witam mam dylemat....co wybrać A500 czy A380....pomozcie bo juz glupieje bo nie moge się zdecydować....

33 ODPOW. 33
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

jeśli to ja miałbym wybierać i byłyby to moje pieniądze: wybrałbym a500 (z racji możliwości dokupienia gripa i kilku innych powodów :nauseated_face: )

Tadeusz.O
Doradca

kris napisał(a):

jeśli to ja miałbym wybierać i byłyby to moje pieniądze: wybrałbym a500 (z racji możliwości dokupienia gripa i kilku innych powodów :nauseated_face: )

A jeśli to ja miałbym wybierać z tych dwu modeli, to wybrałbym... A500. Z tych innych powodów głównie :D

------------------------------
fotoamator
profile.country.pl_PL.title
dejmien
Nowicjusz

zdecydowanie A500... między innymi z powodu Exmor CMOS i paru innych powodów :)

Szczupic
Użytkownik

Ja bym się jeszcze zastanowił nad a450 :) (tylko to by trzeba było troszkę poczekać)
Nie ma uchylnego ekranu jak a500 ale za to ma matryce od a550 i zdjęcia seryjne 7klatek/s a cena powinna być mniejsza niż a500
Ale jak wybór jest tylko pomiędzy a380 i a500 to bez wahania wybrał bym a500 :)

___________________________________________________________________ Sony 850 | Minolta Dynax 7 | Sony HVL 42 | Sigma 70-200/2,8 HSM | Sigma 20-40/2,8 | Minolta 100/2,8 | Minolta 85/1,4G | Minolta 50/1,7 | Sony 35/1,4 G
hecioski
Początkujący

A500 z uwagi na matrycę CMOS i większą wygodę trzymania. Argument 7 klatek w sekundę przy zablokowanej ostrości nie jest wystarczający :c20

Kopzz-----
Początkujący

A380 to taki okrojony aparacik, żeby użytkownicy przechodzący z kompaktów nie doznali szoku. Jest to raczej sprzęcik dla kompletnych amatorów. Osoby, które miały już do czynienia z lustrzankami zaczną narzekać na to, że A380 połowę przydatnych funkcji (w tym wybór punktów AF) ma zakopane gdzieś w menu, a osoby początkujące przestraszą się A500, bo ma za dużo guziczków.
Zależy kto czego oczekuje od aparatu.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

hecioski napisał(a):

A500 z uwagi na matrycę CMOS i większą wygodę trzymania. Argument 7 klatek w sekundę przy zablokowanej ostrości nie jest wystarczający :c20

A500 nie ma trybu 7kl/sek :smileyexclaim: , tryb ten dostępny jest tylko w A550 i będzie dostępny w A450.

rafalik1
Poszukiwacz

Ja polecam 500 stoję przed podobnym wyborem tzn. między 330 a 500 i po dzisiejszym Open House Sony gdzie miałem okazje pobawić się i popróbować te aparaty oraz dużo się o nich dowiedzieć od forumowiczów ZA CO WIELKIE DZIĘKI :) jestem już pewien że będzie to 500.

Style-----
Nowicjusz

Ja tylko doradzę że jak masz troszeczkę więcej pieniędzy to nie kupuj z kitowym obiektywem tylko body i jakieś lepsze szkło.