anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Dylemat A500 czy A380

robert3029
Początkujący

Dylemat A500 czy A380

Witam mam dylemat....co wybrać A500 czy A380....pomozcie bo juz glupieje bo nie moge się zdecydować....

33 ODPOW. 33
profile.country.pl_PL.title
opaluch
Początkujący

Zamówiłem sobie a500 w Euro RTV mają właśnie rewelacyjną promocję. Od miesiąca czytałem i czytałem aż wybrałem właśnie ten. Miał być Canon 450D lub a350, ale jednak wybór padł na Sony(matryca i więcej dodatków ułatwiających życie niż w Canonie)

hecioski
Początkujący

sadam napisał(a):

A500 nie ma trybu 7kl/sek :flushed: , tryb ten dostępny jest tylko w A550 i będzie dostępny w A450.

Nigdzie nie piszę, że A500 ma 7 klatek na sekundę. Piszę o A450 (nie cytując poprzednika).
Pozdrawiam!

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

hecioski - Sorki, ale pisząc w pierwszym zdaniu o A500 a w kolejnym o 7 kl/s i nie wymieniając nigdzie A450 - spowodowałeś, że zrozumiałem Cię tak jak zrozumiałem ;)

Pozdrawiam

hecioski
Początkujący

sadam napisał(a):

hecioski - Sorki, ale pisząc w pierwszym zdaniu o A500 a w kolejnym o 7 kl/s i nie wymieniając nigdzie A450 - spowodowałeś, że zrozumiałem Cię tak jak zrozumiałem ;)

Właśnie nauczyłem się wstawiać cytaty - to ja przepraszam za niejasna wypowiedź :C31

lukash------
Początkujący

Opaluch, w euro wcale nie jest najlepsza promocja. Sprawdź na fotojoker.pl, ale w sklepie internetowym. Niedawno kupiłem tam wersję a500L o 100zł taniej niż w euro. Może w tej chwili nie ma tej wersji, ale to pewnie dlatego, że wystawiają małą ilość sztuk i co chwilę znikają, jednak szybko jakąś sztukę dokładają. Proponuję tam jeszcze sprawdzić.

Co do A500 jestem bardzo zadowolony i póki co ani razu nie żałowałem wyboru tego modelu. :thumbsup:

lukash------
Początkujący

Style napisał(a):

Ja tylko doradzę że jak masz troszeczkę więcej pieniędzy to nie kupuj z kitowym obiektywem tylko body i jakieś lepsze szkło.

Różnica pomiędzy wersją z i bez kitowego obiektywu to ok 100zł. Myślę, że warto kupić z kitem i pomyśleć o lepszym szkle dodatkowo :)

Style-----
Nowicjusz

Jeżeli potem ma ten obiektyw leżeć to lepiej mieć 100zł w kieszeni :)

opaluch
Początkujący

Kupiłem w końcu a500 i dlatego w Euro ponieważ nie miałem całej gotówki na aparat a tam są bezpieczne raty 0%. Kiedyś już tam coś brałem i faktycznie bez dodatkowych kosztów. Faktycznie są tańsze sklepy, ale niestety albo raty do kitu albo drogo. Dodatkowo dokupiłem obiektyw Sigma 70-300 APO (już za gotówkę). Obiektyw kitowy przyzwoity i na początek wystarczy, może kiedyś zamiast niego kupię jakąś dobrą stalkę. Dodatkowo Sigma do ptaszków i na razie koniec na długi czas:).

Szczupic
Użytkownik

opaluch napisał(a):

Kupiłem w końcu a500

Gratuluje nowego nabytku :)

opaluch napisał(a):

Dodatkowo Sigma do ptaszków i na razie koniec na długi czas:).

Też tak myślałem :) a Kupowałem podobnie jak Ty czyi body z kitem + Sigma 70-300APO
Lecz jak cię wciągnie to Fotografia jest "studnią bez dna"

___________________________________________________________________ Sony 850 | Minolta Dynax 7 | Sony HVL 42 | Sigma 70-200/2,8 HSM | Sigma 20-40/2,8 | Minolta 100/2,8 | Minolta 85/1,4G | Minolta 50/1,7 | Sony 35/1,4 G
UlCiAh-----
Początkujący

Hej,

Jeszcze 2 tyg temu miałam podobny dylemat... A380 czy A500...
Mnie przekonał Exmor 8-)