Podziel się wrażeniami!
Witam mam dylemat....co wybrać A500 czy A380....pomozcie bo juz glupieje bo nie moge się zdecydować....
Zamówiłem sobie a500 w Euro RTV mają właśnie rewelacyjną promocję. Od miesiąca czytałem i czytałem aż wybrałem właśnie ten. Miał być Canon 450D lub a350, ale jednak wybór padł na Sony(matryca i więcej dodatków ułatwiających życie niż w Canonie)
sadam napisał(a):
A500 nie ma trybu 7kl/sek , tryb ten dostępny jest tylko w A550 i będzie dostępny w A450.
hecioski - Sorki, ale pisząc w pierwszym zdaniu o A500 a w kolejnym o 7 kl/s i nie wymieniając nigdzie A450 - spowodowałeś, że zrozumiałem Cię tak jak zrozumiałem
Pozdrawiam
sadam napisał(a):
hecioski - Sorki, ale pisząc w pierwszym zdaniu o A500 a w kolejnym o 7 kl/s i nie wymieniając nigdzie A450 - spowodowałeś, że zrozumiałem Cię tak jak zrozumiałem
Opaluch, w euro wcale nie jest najlepsza promocja. Sprawdź na fotojoker.pl, ale w sklepie internetowym. Niedawno kupiłem tam wersję a500L o 100zł taniej niż w euro. Może w tej chwili nie ma tej wersji, ale to pewnie dlatego, że wystawiają małą ilość sztuk i co chwilę znikają, jednak szybko jakąś sztukę dokładają. Proponuję tam jeszcze sprawdzić.
Co do A500 jestem bardzo zadowolony i póki co ani razu nie żałowałem wyboru tego modelu.
Style napisał(a):
Ja tylko doradzę że jak masz troszeczkę więcej pieniędzy to nie kupuj z kitowym obiektywem tylko body i jakieś lepsze szkło.
Jeżeli potem ma ten obiektyw leżeć to lepiej mieć 100zł w kieszeni
Kupiłem w końcu a500 i dlatego w Euro ponieważ nie miałem całej gotówki na aparat a tam są bezpieczne raty 0%. Kiedyś już tam coś brałem i faktycznie bez dodatkowych kosztów. Faktycznie są tańsze sklepy, ale niestety albo raty do kitu albo drogo. Dodatkowo dokupiłem obiektyw Sigma 70-300 APO (już za gotówkę). Obiektyw kitowy przyzwoity i na początek wystarczy, może kiedyś zamiast niego kupię jakąś dobrą stalkę. Dodatkowo Sigma do ptaszków i na razie koniec na długi czas:).
opaluch napisał(a):
Kupiłem w końcu a500
opaluch napisał(a):
Dodatkowo Sigma do ptaszków i na razie koniec na długi czas:).
Hej,
Jeszcze 2 tyg temu miałam podobny dylemat... A380 czy A500...
Mnie przekonał Exmor