Podziel się wrażeniami!
Jestem nowym posiadaczem Sony A350 i zaproponowano mi w sklepie żebym przedłużył sobie gwarancje na 5 lat za około 300zł. Warto ją wykupić czy dać sobie spokój
To super , w takim razie zamówię sobie tą gwarancję.
żeby nie było to ja też ten zabieg mam w planach.....
wrzucę sobie w koszta
to szporujemy i kupujemy
Uważam że warto. A orientuje się ktoś , czy to jest ta gwarancja , że jak na przykład zaleje aparat , lub uszkodzę go z mojej winy to bez problemu mi wymienią na nowy ? Bo o takiej mi mówili w tym RTV euro AGD za 500zł.
kamil1114 napisał(a):
Uważam że warto. A orientuje się ktoś , czy to jest ta gwarancja , że jak na przykład zaleje aparat , lub uszkodzę go z mojej winy to bez problemu mi wymienią na nowy ? Bo o takiej mi mówili w tym RTV euro AGD za 500zł.
kamil1114 napisał(a):
Uważam że warto. A orientuje się ktoś , czy to jest ta gwarancja , że jak na przykład zaleje aparat , lub uszkodzę go z mojej winy to bez problemu mi wymienią na nowy ?
Też się zdziwiłem. Może dlatego w tamtym sklepie ta gwarancja była taka droga , bo sklep dawał gwarancję na aparat.
kamil1114 napisał(a):
Jeżeli cena przedłużenia gwarancji wynosi 119 zł na 3 lata , tak jak pisze w cenniku ,to by się opłacało. Jak ja kupowałem aparat to w sklepie powiedzieli że cena zależy od wartości towaru i coś tam liczyli i wyszło im na 3 lata ponad 500 zł. Proszę o potwierdzenie , czy cena na pewno wynosi 119 zł na 3 lata , bo byłbym zainteresowany tą ofertą.
kamil1114 napisał(a):
ok.
zawieranie dwóch umów na jeden okres jest jakby niezgodne z interesem konsumenta (gdyż nic dodatkowo nie otrzymuje) a tym samym niezgodne z zapisami w KC (równość stron, dobra wiara, itd.) w pierwszych 12 mc ma obowiązek świadczyć gwarancję a dodatkowo wykupując chcę ew, zabezpieczyć produkt na kolejne lata ale i tak nic więcej tym samym nie dostane przez pierwszy rok.
ciekaw jestem co na to UOKIK.
produkt-gwarancja jaką kupuję jest na 3 lata 36 mcy tak jak piszesz RASTIX
czyli powinno być zapisane przedłużenie standardowej gwarancji "do 3 lat" lub o 24 miesiące+standardowa.
no ale jak widzimy mamy niezły PijaR marketingowy w sony i zamieszanie jak z oznaczeniami pamięci CF
kamil1114 napisał(a):