Podziel się wrażeniami!
Jestem nowym posiadaczem Sony A350 i zaproponowano mi w sklepie żebym przedłużył sobie gwarancje na 5 lat za około 300zł. Warto ją wykupić czy dać sobie spokój
119 zł miły pan wszystko wypisał, do 3 miesięcy dokument dotrze drogą konwencjonalną - poczta polska -czy jakoś tak. ważne że wniosek jest opłacony i w kartoniku po aparacie .
OsiRis napisał(a):
a ja jadę jutro po Extra
kamil1114 napisał(a):
A ja dzisiaj zamówiłem. heh
Drogi Rastix tylko obawiam się jednego - jeżeli coś się stanie ze sprzętem wysyłam to na własny koszt, a mogę oddać to do SC ? by to oni wysłali?
Jeżeli serwis ma wyglądać i działać tak jak tu piszą i zresztą też sam doświadczyłem to jak wcześniej napisano zamiast walczyć wysyłkami do serwisu taniej będzie kupić nowy/nowszy sprzęt.
OsiRis napisał(a):
Drogi Rastix tylko obawiam się jednego - jeżeli coś się stanie ze sprzętem wysyłam to na własny koszt, a mogę oddać to do SC ? by to oni wysłali?
Jeżeli serwis ma wyglądać i działać tak jak tu piszą i zresztą też sam doświadczyłem to jak wcześniej napisano zamiast walczyć wysyłkami do serwisu taniej będzie kupić nowy/nowszy sprzęt.
Lajam - ale to dotyczy gwarancji Extra -nie tej 12 miesięcznej...
2.3. Pozostałe ograniczenia
2.3.1 Gwarancja Extra nie będzie mieć zastosowania w następujących przypadkach:
a) Transportu i kosztów transportu z miejsca, w którym znajduje się uszkodzony Produkt, do miejsca, w którym został przyjęty do naprawy oraz wszelkiego rodzaju ryzyka bezpośrednio lub pośrednio związane z transportem.
OsiRis napisał(a):
Lajam - ale to dotyczy gwarancji Extra -nie tej 12 miesięcznej...
w takim razie jest to ich indywidualne podejście, więc spox...
OsiRis napisał(a):
OsiRis napisał(a):
Tu CSI sprawnie załatwiło problem, informacja o czasie naprawy, terminowość, szkoda że nie ma tam działu kontroli jakości. Sprzęt byłby sprawdzony i imiennie potwierdzono by usunięcie usterki.
Ja ze CSI otrzymałem jedynie pustą kartkę bez pieczątek, bez podpisów.
Tylko wymienione elementy ? użyte? są wyszczególnione.
Jak na standardy UE i takiego giganta Sony to troszkę mało?!
skan wkrótce
OsiRis napisał(a):
Tu CSI sprawnie załatwiło problem, informacja o czasie naprawy, terminowość, szkoda że nie ma tam działu kontroli jakości. Sprzęt byłby sprawdzony i imiennie potwierdzono by usunięcie usterki.
Ja ze CSI otrzymałem jedynie pustą kartkę bez pieczątek, bez podpisów.
Tylko wymienione elementy ? użyte? są wyszczególnione.
Jak na standardy UE i takiego giganta Sony to troszkę mało?!
skan wkrótce