anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

jaką kupic lustrzanke?

kararc1
Początkujący

jaką kupic lustrzanke?

chce sobiekupic lustrzanke, i nie mam pojecia czym sie kierowac i jaka kupic?czy ktos moze mi doradzic?

32 ODPOW. 32
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Bertone napisał(a):

A-500 z dodatkowym obiektywem :thumbsup:

np. 18-55 + 55-200
jeśli zaś nie starczy kasy, można śmiało startować z aparatem a330 (jeśli potrzebne Live View) lub a230 (jeśli LV nie jest potrzebne)

Początkujący

do czegoo sluzy ta funkcja?na A-500 nie wystarczy mi 3000zł ,a tylko do tej kwoty moge poszalec......
a A-380?

profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

LV - podgląd na żywo
:smileyarrow: A-500

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

tu masz porównanie parametrów 5 produktów bez obiektywów
Porównanie (polecam zakładkę dane techniczne)

kararc1 napisał(a):

do czegoo sluzy ta funkcja?na A-500 nie wystarczy mi 3000zł ,a tylko do tej kwoty moge poszalec......
a A-380?

Live View - podgląd na żywo
co do A380 jak potrzebujesz większej rozdzielczości matrycy (14Mpx) jak najbardziej. nie jestem teraz w stanie powiedzieć czy są jakieś znaczące różnice między A330 i A380.

kararc1
Początkujący

na A-500 mnie nie stac, wiec chyba A - 330!
powiedzcie mi gdzie najlepiej rozgladac sie za kupnem ?w necie? w sklepach autoryzowanych?ktos mi powyzej pisal stronke, i ze maja jakies fajne promocje....

kararc1
Początkujący

Sony DSLR-A380 + ob. 18-55 SAM
jest na stronce cyfrowe.pl w promocji za 2319 zł/to chyba ladna cena?

luvr-----
Początkujący

za Alpha A330 + ob. 18-55mm + 55-200mm zaplacisz niewiele wiecej a bedziesz miec dwa obiektywy w tym maly tele obiektyw

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

jeśli do 3000 to nawet starczy ci na A380 18-55 i 55-200.
a co do tego gdzie kupować. tam gdzie masz zaufanie. dobrze jest przejść się po sklepach, np. odwiedzić Foto Jokera zarówno stronę internetową jak i sklep. odwiedzić centrum sony gdzie można wszystko pomacać a i rabaty można uzyskać

Azazel-----
Początkujący

Hmm... a skąd jesteś?

Umów się z kimś z Twojej okolicy na macanie i zabawę aparatem, zrób kilka zdjęć.
Niech ten ktoś na miejscu na żywo pokaże Ci i wytłumaczy podstawowe kwestie dotyczące lustrzanek, ich funkcje itd. Niech wytłumaczy różnicę między obiektywami, wyjaśni które w jakich zastosowaniach sprawdzą się najlepiej i dlaczego, uświadomi w kwestii cen tego wszystkiego... :)

Bo z tego co widzę, chcesz wydać nie małą kwotę na coś o czym masz bardzo mgliste pojęcie. Oczywiście nic w tym złego, chętnie postaramy się wyjaśnić nurtujące Cię kwestie - ale wydać $$ na coś bo najwięcej osób na jednym forum tak napisało, to jak dla mnie dość ryzykowne że już po fakcie, że osiągane rezultaty będą zgoła odmienne od tych których oczekiwaliśmy.

W bieżącym numerze Digital Foto Video masz dosyć przystępny poradnik właśnie "Jaką lustrzankę wybrać", z opisem wszystkich systemów, zestawieniem najpopularniejszych modeli, cenami, uwagami na co redaktorzy polecają zwracać uwagę - lektura tego może okazać się przydatna.

Ja pozwolę sobie zapytać przewrotnie - dlaczego Sony? :)

luvr-----
Początkujący

Azazel napisał(a):

Ja pozwolę sobie zapytać przewrotnie - dlaczego Sony? :)

patrzac na to gdzie jestes - to pytanie jest przewrotne az za bardzo :c8