Podziel się wrażeniami!
chce sobiekupic lustrzanke, i nie mam pojecia czym sie kierowac i jaka kupic?czy ktos moze mi doradzic?
Bertone napisał(a):
A-500 z dodatkowym obiektywem
do czegoo sluzy ta funkcja?na A-500 nie wystarczy mi 3000zł ,a tylko do tej kwoty moge poszalec......
a A-380?
LV - podgląd na żywo
:smileyarrow: A-500
tu masz porównanie parametrów 5 produktów bez obiektywów
Porównanie (polecam zakładkę dane techniczne)
kararc1 napisał(a):
do czegoo sluzy ta funkcja?na A-500 nie wystarczy mi 3000zł ,a tylko do tej kwoty moge poszalec......
a A-380?
na A-500 mnie nie stac, wiec chyba A - 330!
powiedzcie mi gdzie najlepiej rozgladac sie za kupnem ?w necie? w sklepach autoryzowanych?ktos mi powyzej pisal stronke, i ze maja jakies fajne promocje....
Sony DSLR-A380 + ob. 18-55 SAM
jest na stronce cyfrowe.pl w promocji za 2319 zł/to chyba ladna cena?
za Alpha A330 + ob. 18-55mm + 55-200mm zaplacisz niewiele wiecej a bedziesz miec dwa obiektywy w tym maly tele obiektyw
jeśli do 3000 to nawet starczy ci na A380 18-55 i 55-200.
a co do tego gdzie kupować. tam gdzie masz zaufanie. dobrze jest przejść się po sklepach, np. odwiedzić Foto Jokera zarówno stronę internetową jak i sklep. odwiedzić centrum sony gdzie można wszystko pomacać a i rabaty można uzyskać
Hmm... a skąd jesteś?
Umów się z kimś z Twojej okolicy na macanie i zabawę aparatem, zrób kilka zdjęć.
Niech ten ktoś na miejscu na żywo pokaże Ci i wytłumaczy podstawowe kwestie dotyczące lustrzanek, ich funkcje itd. Niech wytłumaczy różnicę między obiektywami, wyjaśni które w jakich zastosowaniach sprawdzą się najlepiej i dlaczego, uświadomi w kwestii cen tego wszystkiego...
Bo z tego co widzę, chcesz wydać nie małą kwotę na coś o czym masz bardzo mgliste pojęcie. Oczywiście nic w tym złego, chętnie postaramy się wyjaśnić nurtujące Cię kwestie - ale wydać $$ na coś bo najwięcej osób na jednym forum tak napisało, to jak dla mnie dość ryzykowne że już po fakcie, że osiągane rezultaty będą zgoła odmienne od tych których oczekiwaliśmy.
W bieżącym numerze Digital Foto Video masz dosyć przystępny poradnik właśnie "Jaką lustrzankę wybrać", z opisem wszystkich systemów, zestawieniem najpopularniejszych modeli, cenami, uwagami na co redaktorzy polecają zwracać uwagę - lektura tego może okazać się przydatna.
Ja pozwolę sobie zapytać przewrotnie - dlaczego Sony?
Azazel napisał(a):
Ja pozwolę sobie zapytać przewrotnie - dlaczego Sony?