anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

jaką kupic lustrzanke?

kararc1
Początkujący

jaką kupic lustrzanke?

chce sobiekupic lustrzanke, i nie mam pojecia czym sie kierowac i jaka kupic?czy ktos moze mi doradzic?

32 ODPOW. 32
kararc1
Początkujący

wychodzi 600zł wiecej...a czy taki obiektyw mozna dokupic pozniej osobno?pewnie tak....tylko nie za 600 zł tylko wiele wiecej co?

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

na stronie Foto Jokera masz takie ceny
www.fotojoker.pl

Azazel-----
Początkujący

luvr napisał(a):

patrzac na to gdzie jestes - to pytanie jest przewrotne az za bardzo :c8

Nie martw się - nie jest ono pierwszym krokiem by próbować odwieść autorkę wątku od tej decyzji.

Koleżanka poprosiła o radę - stąd w pierwszej kolejności moja ciekawość o powody wyboru Sony:) To świetne aparaty bez wątpienia, ale może autorka jeszcze nawet o tym nie wie, a trafiła tu np przypadkiem? :)
Pomóżmy, a nie tylko poklepujmy:)

luvr-----
Początkujący

Azazel napisał(a):

Pomóżmy, a nie tylko poklepujmy:)

dziwie sie wlascicielowi forum, ze takie wypowiedzi moga sie tu pojawiac :?
to nic osobistego - ale z tego co widze jest to forum sony, a nie forum fotografii wiec takie innosystemowy teksty sa nie na miejscu moim zdaniem :smileyexclaim:

kararc1
Początkujący

dzieki za wyczerpujaca odp, oczywiscie masz racje, powinnam zasiegnac slowa u fachowca, zobaczyc, dotknac, a nie wydawac kasy nie wiedzac na co konkretnie.....jednak nie mam gdzie skorzystac z takiej uslugi.....nikt nie poswieci mi tyle czasu.....dlaczego chce wydac takie pieniadze bedąc amatorem? dlatego,ze nie chce za rok zmieniac aparatu....chce wydac pieniadze i korzystac z aparatu dluzszy czas,,,,,
a sony dlatego,ze patrzac na 3 strony www, sonego, nikona i canona , jedynie Sony mnie do siebie przekonala.....2 miejsce ma nikon a canoc tragedia....

podsumowujac A-330 lun 380?

luvr-----
Początkujący

kararc1 napisał(a):

zdecydowanie a330!
mniej megapixeli to wiecej zdjec na karcie
a niczym innym sie te aparaty nie roznia

kararc1
Początkujący

czyli A 330 z dwoma obiektywami........dzieki wielkie.....zmykam dzis poniewaz jutro jak codzien o 6tej pobudka....dobrej nocy wszystkim i dziekuje

luvr-----
Początkujący

kararc1 napisał(a):

czyli A 330 z dwoma obiektywami...

sluszny wybor - udanych zakupow i fajnych fotek :smileythumbsup:

Azazel-----
Początkujący

kararc1 napisał(a):

jednak nie mam gdzie skorzystac z takiej uslugi.....nikt nie poswieci mi tyle czasu.....

Oj - chyba nie doceniasz troszkę ludzi. Wiele, choćby tutaj na forum, serdeczności znajdziesz, i przekonany jestem że jeśli ktoś w Twojej okolicy by się znalazł, na wspólny plener by Cię zabrał i poopowiadał co nie co:)

kararc1 napisał(a):

dlaczego chce wydac takie pieniadze bedąc amatorem?

Oj, źle mnie zrozumiałaś - absolutnie nie podważam i nie kwestionuję zasadności wydawania niemałych $ na aparat ucząc się dopiero fotografii - sam zresztą na takim etapie jestem, hobbysty-amatora przed którym mnóstwo pracy i nauki, by zdjęcia innym również się podobały:)

Chodziło mi tylko o to, by wybór był świadomy :)

kararc1 napisał(a):

a sony dlatego,ze patrzac na 3 strony www, sonego, nikona i canona , jedynie Sony mnie do siebie przekonala.....2 miejsce ma nikon a canoc tragedia....

Ojj... naprawdę chcesz związać się z systemem, jak sama mówisz na kilka lat bez myślenia o konieczności zmian, po wyglądzie strony www? :c7
Hmm.... ok, jest to dla mnie odrobinę dziwne, sam bym tak chyba nie potrafił :)
Bo to niemalże jak wybierać wymarzone rodzinne auto, po wyglądzie stron www producenta:)

Dla mnie, jedno z drugim, tj. strona www z tym jaki jest sprzęt, nie ma nic wspólnego - ale ok, to moje zdanie, i tak samo szanuję Twoje ;)
Na szczęście system Sonego bardzo wiele oferuje użytkownikowi i nie ma się na pewno czego wstydzić w stosunku do innych marek foto.
Hehe - dobrze że strona Sigmy Ci się nie spodobała, bo to dopiero by było... :)

kararc1 napisał(a):

Z tych dwóch ja bym wybrał jak przedmówcy - A330, różnica w szczegółowości obrazu jest niewielka, matryca A380 jest dużo bardziej wymagająca od szkieł (prosi o szkła lepszej klasy by być lepiej wykorzystaną), natomiast A330 daje nam w zamian (w skrócie) lżejsze pliki o czym już pisano, mniejsze upakowanie pikseli co wpływa pozytywnie na poziom szumy i nieco szerszy zakres tonalny matrycy ;)

Udanych zdjęć zatem życzę, którymi liczymy pochwalisz się w galerii :)

Pozdrawiam!

profile.country.pl_PL.title
SkywalkerPL
Początkujący

Ojj... naprawdę chcesz związać się z systemem, jak sama mówisz na kilka lat bez myślenia o konieczności zmian, po wyglądzie strony www?

Az - to, ze strona ją przekonała to nie znaczy, że po wyglądzie :) Strony to nie tylko "wygląd" ale też zawartość merytoryczna :smileythumbsup:

:slight_smile: