Podziel się wrażeniami!
Witam! W instrukcji do aparatu podano max pojemność karty 8GB niezależnie czy jest to CF, czy MS. Czy ktoś z Was wkładał karty o większej pojemności. Czy zadziałają np. 16-tki? Nie zwracałem do tej pory na to uwagi, ale zamierzam dokupić większą kartę stąd pytanie.
Karty, których używam to SanDisk Extreme III 1GB i 4GB i nie mam z nimi problemów. Życie nauczyło kupować "droższe", ale markowe pamięci - musiałem wymieniać w komputerze RAM, bo jakieś "no name" pochodziły kilka m-cy i przestawały działać. Od czasu jak kupiłem Kingstony- nie ma kłopotu.
Od czasu jak kupiłem Kingstony- nie ma kłopotu.
O, a z ciekawości czemu? Co prawda nie zamierzam ich kupować- sam wygląd ich naklejki (jakieś kfiatki ) nie poraził mnie "profesjonalizmem", ale szczegóły warto znać.
O, a z ciekawości czemu?
Ok, dzięki.
A ja mam CF Kingstona 4GB i jak dotąd mnie nie zawiódł. Ale z kolei kumpel miał problemy ze swoim na D300.
Ostatnio chciałem dokupić kartę CF lecz mam pytanie najszybsza jaka w chwili obecnej znalazłem to x600 lecz jest ona dość droga są rownież x300 i X400 te są jeszcze w znosnej cenie wiadomo i'm szybsza tym lepsza lecz ciekawy jestem czy kupując x600 będę w stanie wykozystac jej szybkość? czy nie będzie ona szybsza od możliwości zapisu aparatu w tej chwili A700 ale proszę odnieść się rownież do szybkości A900. Czy jest sens kupować tak szybka?
Te szybkości....ja tam nie widzę różnicy miedzy A700, a A850 w szybkości zapisu (Sony UDMAx300)
Jedynie w serii w A850 potrafi się zapchać na chwilę, ale nie sądzę by jakoś znacznie skrócił się czas nawet przy najszybszej karcie.
odczułbyś na gorszych kartach. Bez UDMA albo z zawrotną prędkością x80Lajam napisał(a):
Te szybkości....ja tam nie widzę różnicy miedzy A700, a A850 w szybkości zapisu (Sony UDMAx300)
ja mam jeszcze x60 sd