Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie. Jestem zdecydowana na zakup A330 ale mam problem z doborem obiektywu do niej. Chciałabym coś uniwersalnego. Myślałam o obiektywie DT 18-70 i już praktycznie byłam zdecydowana ale naczytałam się tyle o nim fatalnych rzeczy że zgłupiałam totalnie. Proszę doradźcie coś! Zależy mi zarówno na szerokokątnym jak i na zoomie coś takiego uniwersalnego. Proszę o poradę.
ps. i jeszcze coś wiem trochę z poglądu kobiecego podoba mi się ten tulipan na obiektywie a wiem, że nie do każdego obiektywu można go zastosować więc proszę również i ten drobiazg wziąć pod uwagę.
No dokladnie filtr polaryzacyjny(ale moze sprzedalbym znajomemu do alfy).Tamron ma 55mm..akurat ten.a co do zoomu to cos 200+... zastanawialem sie nad SONY 18-250 62mm jak pamietam ale cena robi swoje cos w konkurencyjnej cenie..??
cena robi swoje cos w konkurencyjnej cenie..??
Niestety, ale dobre szkła nie są tanie. Możesz kupić niedrogo jakiś używany, ale >200 trudno wyrwać coś dobrego w tej cenie. Tamrona nie miałem w dłuższym używaniu. Sam używam Sigmy 70-300/4-5,6 APO i jestem zadowolony (cena za nowy ok. 900), choć po kilku latach, mam ochotę na coś lepszego.Wielkiej różnicy między 200, a 250 nie odczujesz
Starosta napisał(a):
SAL 55-200
Tamron ma 55mm..akurat ten.
A ktos mial do czynienia z sony 75-300mm?cena porownywalna z 55-200mm. Ostatnie moje pyt i juz nie zawracam glowy
to jest konstrukcja taka sama jak Minolta 75-300
obiektyw stary jak świat
do 200 jest ok, potem mydło - nawet po przymknięciu
kupiłem kiedyś jako używkę pod marką Minolty i bez bólu sprzedałem
teraz używam Flinty i Sigmy 75-200/2,8-3,5 - oba szkła fajne i się zastanawiam które zostawić u siebie
zakupiony sony 55-200mm..dziekuje za doradzenie . rozbudowujac czy mozna do 380 dokupic jakis Remote Control przewodowy lub bez ( http://cgi.ebay.com/IR-Wireless-Remote- ... 3cab8383f9 )czy bedzie faktycznie kompatybilny?
poszukaj na allegro piloty do Alfy - te najtańsze (ok15zł firmy JJC) działają z wszystkimi nowszymi alfami (A230/A330/A380/A500/A550/A700) - nie wiem tylko czy z A450 działa
Ok...rozchodzilo mi sie o to czy ta alfa ma jakis port podczerwieni..czujnik do pilta bezprzewodowego lub na kabelek..bo w instr.nie doczutalem i na stronie sony w akcesoriach tez nie widzialem nic kompatybilnego z a380..
i na stronie sony w akcesoriach tez nie widzialem nic kompatybilnego z a380..