Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie i proszę o pomoc.
Jestem na etapie żegnania się z hx1 i wyboru lustrzanki. Początkowo wahałam się pomiędzy canonem eos550 a Alpha550. i w momencie gdy już byłam zdecydowana na A550 sprzedawca zaproponował mi że nex5 będzie połączeniem tego co je dzieli a przy okazji zyskam miejsce w torebce. Natomiast moje wątpliwości są nadal wielkie, bo chciałabym rozwijać swoje umiejętności a jednak nex wygląda dość niepozornie. Była bym wdzięczna za podpowiedz
jeśli rozwój to A550.... NEX,a później sobie dokupisz na dodatek do zabawy
laubean napisał(a):
a jednak nex wygląda dość niepozornie
jareklubicz napisał(a):
laubean napisał(a):
a jednak nex wygląda dość niepozornie
ale za to możliwości ma potężne
Ale lustrzanka nie jest wartością samą w sobie
Możesz rozwinąć? Bo ja widzę ogromną różnicę w sposobie obsługi chociażby.Michel napisał(a):
Michel napisał(a):
Tadeusz napisał(a):
Możesz rozwinąć? Bo ja widzę ogromną różnicę w sposobie obsługi chociażby.Michel napisał(a):
Lajam napisał(a):
Michel napisał(a):
Owszem nie jest, ale NEX przy wszystkich swoich zaletach nie daje w mojej opinii tylu możliwości, co lustrzanka. Jest jej znakomitym uzupełnieniem.
Lajam napisał(a):
Dla osoby z ambicjami polecam lustrzankę - mamy jednak w tej sytuacji większe możliwości jeśli chodzi o wybór optyki, szczególnie obiektywów stałoogniskowych - do Nexa aktualnie są tylko 2 obiektywy dedykowane. Resztę można podpiąć przez przejściówkę, która umożliwia owszem używanie obiektywów z bagnetem A, jednak bez autofokusa...
Lajam napisał(a):
Poza tym przy długich ogniskowych znacznie lepiej kadruje się przez wizjer niż trzymając aparat w rękach i patrzeć na ekranik.
O takim podejściu nie ma mowy - oczywiście.Michel napisał(a):
nie znam planowanych kierunków rozwoju pytającej, być może lustrzanka będzie lepszym wyborem, ale nie dlatego, "bo to lustrzanka".