Podziel się wrażeniami!
prosto z konferencji na PMA
http://news.sel.sony.com/images/large/c ... onp_lg.jpg" target="_blank
nowy sensor Exmor HD CMOS i filmy full HD.
już szykuje kasę.
rentris napisał(a):
skoro ma być lustro półprzepuszczalne, to za mało światła będzie do wizjera docierać.
otóż toSZFENDAK napisał(a):
przecież takie lustro jest we wszystkich "naszych" lustrzankach
po kolei...
nigdy nie patrzyłem na to, co użytkownicy innych systemów myślą o Sony. Zdecydowałem się na A200 mimo tego, że miałem Canona 300D wcześniej i dwa dodatkowe obiektywy. Pracując w Saturnie mogłem porównać sobie aparaty różnych firm i wtedy Sony wyszło mi najlepiej. I do tej pory bronię Sony na potęgę, gdy przychodzą mądralińscy kupować sprzęt. Z tym, że teraz już jestem mniej wiarygodny, bo od niedawna pracuję w Sony Centre.
Oficjalnego stanowiska Sony nie było jeszcze żadnego odnośnie tego, że będzie następca A700 i że będzie miał filmy FullHD. Skoro ma mieć filmy w FullHD i mają być one z AF (a ponoć Sony nie chciało wchodzić z filmami do luster póki nie dopracuje ich idealnie, więc AF będzie musiał być), to ja nie widzę innej opcji niż półprzepuszczalne lustro - "bardziej" półprzepuszczalne niż do tej pory. A przy takim zwykły optyczny wizjer będzie po prostu za ciemny, jak kiedyś było w analogowych lustrzankach Canona i Nikona z półprzepuszczalnym lustrem. Chyba, że wymyślili coś zupełnie nowego.
Na korpus A7*0 będę miał 5.5, jeśli tyle będzie kosztował. Ale 850 kosztuje już 7.5, więc o 2k więcej. Przez to nie będę mógł sprawić sobie tele z 2.8, bo mam 9 tys. do wydania. Wydaje się łatwe do obliczenia, czyż nie?
A550 ma jeden zasadniczy plus względem A450 - wyższej rozdzielczości wyświetlacz. A kupując tej klasy aparat to jeden pies czy wydam 1800 czy 2400. Odchylany wyświetlacz A550 tylko denerwuje mnie przy kadrowaniu.
A700 - tak, jest stara, ma już 3 lata, co przy tego typu sprzętach jest całkiem spory kawał czasu. Gdyby nie była stara - nie byłoby zapowiedzi jej następcy.
przepraszam za dopisek, nie wiedziałem, że takie słowo może kogoś dorosłego tu urazić. zwłaszcza, że było delikatnie użyte
i poprawiłem je jak zobaczyłem, że nawet tak niewinne słowo usunąłeś w moim wcześniejszym poscie.
przepraszam w każdym razie.
pozdrawiam.
rentris napisał(a):
Z tym, że teraz już jestem mniej wiarygodny, bo od niedawna pracuję w Sony Centre.
rentris napisał(a):
Oficjalnego stanowiska Sony nie było jeszcze żadnego odnośnie tego, że będzie następca A700 i że będzie miał filmy FullHD.
rentris napisał(a):
Na korpus A7*0 będę miał 5.5, jeśli tyle będzie kosztował. Ale 850 kosztuje już 7.5, więc o 2k więcej. Przez to nie będę mógł sprawić sobie tele z 2.8, bo mam 9 tys. do wydania. Wydaje się łatwe do obliczenia, czyż nie?
rentris napisał(a):
A550 ma jeden zasadniczy plus względem A450 - wyższej rozdzielczości wyświetlacz.
rentris napisał(a):
A700 - tak, jest stara, ma już 3 lata, co przy tego typu sprzętach jest całkiem spory kawał czasu. Gdyby nie była stara - nie byłoby zapowiedzi jej następcy.
rentris napisał(a):
przepraszam za dopisek, nie wiedziałem, że takie słowo może kogoś dorosłego tu urazić. zwłaszcza, że było delikatnie użyte
Wiesz, nie siedzimy pod biurkami tym bardziej w głowach inżynierów
może lustro będzie takie samo jak było do tej pory a funkcja nagrywania filmów będzie odbywała się dokładnie tak jak w NEX-ie po podniesieniu lustra do góry
tego nie wiemy
rentris napisał(a):
W Norge była promocja na korpus 850 za 9000NOK czyli jakieś 4,5 k zł ale się wyprzedało chyba zanim sklepy otwarli
...wracajac do meritum.
Kiedy do jasnej :smileyevil: 700 vide 700iles.?
A co Cię tak pili? Nie masz czym zdjęć robić?Monty napisał(a):
...wracajac do meritum.
Monty napisał(a):
...wracajac do meritum.